Meget godt fornøyd med forsvarsspillet

I sesongens tredje kamp klarte endelig Liverpool å spille 90 minutter uten å slippe inn mål.

19. aug 2017 kl 20.08 Einar Kvande

Sesongens første ligaseier ble sikret takket være en scoring av Sadio Mané et drøyt kvarter før slutt.

– Vi kan godt snakke om forsvarsspillet. Det var enestående i dag. Raggy Klavan og Matip gjorde det bra, og beskyttelsen de fikk av Joe og Robbo var veldig bra. Det var viktig. Du kan ikke forsvare deg på annet vis, egentlig, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Vi kunne ha spilt bedre fotball i første omgang, men jeg er veldig godt fornøyd med at vi scoret og produserte sjanser i andre omgang. I første omgang tok vi ikke de riktige avgjørelsene til riktig tid. Det handler om timing, og å se rommene som er der. En liten pasning, en liten dreining av spillet, og verden er plutselig et bedre sted. Vi gjorde ikke dette ofte nok. Vi ble værende i det samme området, og glemte resten av banen. Det var problemet. Men selv i første omgang hadde vi gode øyeblikk, spesielt på innleggene fra Robbo på venstresiden, men det var ingen i boksen fordi de andre offensive spillerne, Daniel og Roberto, hadde vært med på forspillet til innleggene.

– Vi har ikke spilt så ofte med disse tre midtbanespillerne sammen. Millie var veldig god igjen, men må selvsagt omstille seg etter å ha spilt en annen rolle i fjor. Vi hadde ingen i boksen fra midtbanen. Dersom det ikke er noen i feltet, kan du ikke score.

– I andre omgang gjorde vi det mye bedre, skapte flere sjanser og scoret. Jeg syntes det var et vidunderlig mål. Det var ikke det beste veggspillet mellom Sadio og Robbo, men Dom var våken og satte frem foten. Det var kontringspress. Jeg elsker det. Sadio kom helt alene, og kunne score. Det var fullt fortjent. Ikke perfekt, men fullt fortjent.

Sidebackene imponerte

Klopp trakk frem sine ferske sidebacker, Joe Gomez og Andy Robertson, som spilte sammen i forsvarsrekka for aller første gang.

– De gjorde det veldig bra, men jeg var heller ikke i tvil om at de ville gjøre det. Vi har snakket om situasjonen til Nathaniel Clyne. Han har ikke vært i stand til å trene med laget ennå. Under hele preseason hadde han kanskje to økter sammen med resten av laget. Så han er ikke tilgjengelig, og slik vil det trolig fortsette å være en stund fremover.

– At Trent og Joe har vist seg frem som de har, er veldig viktig. Og vi har også Flanno i bakhånd, noe som også er veldig viktig for oss.

– På den andre siden er det likedan. Alberto hadde en perfekt preseason, og har spilt bra så langt, og Robbo er trolig ikke i sin beste form. Forrige uke var han ikke i troppen, uken før var han ikke i troppen, men vi må ha mulighet til å gjøre slike ting som vi gjorde i dag, og når spillerne spiller som dette er det den beste reaksjonen de kan vise.

– Jeg tror alle kunne se hvor god Robbo kan bli, spesielt i de offensive situasjonene, men noen økter til på baken. Innleggene hans er nydelige. Vi tenkte litt på hvordan han ville føle det å spille sin første kamp på Anfield. Du kan ikke glede deg hemningsløst, for det er mye press på deg, men han klarte seg veldig bra. Joe er jeg ikke overrasket over. Selvsagt har han vært lenge ute med skade, og det har vært litt vanskelig for ham, men jeg er ikke i tvil om hans kvaliteter.

– Daniel trenger kamper

Klopp fikk også spørsmål om Daniel Sturridge vil være tilgjengelig for det engelske landslaget, etter å ha spilt sin første kamp etter en hamstringskade.

– Ja, selvsagt. Hvorfor skal han ikke være det? Det er ikke jeg som skal avgjøre det. Dersom Gareth ønsker å ta ham med, kan han det.

– Daniel har hatt en enestående god preseason, hvor han fikk mange økter på baken. Han var uheldig mot Bayern da han ble skadet da han scoret mål. Han har trent med oss i 3-4 dager nå, så han er på riktig vei.

– Det er lenge siden Daniel spilte kamper. Han trenger de kampene han kan få. Men jeg er veldig positiv på hans vegne. Han er klar til å spille landskamper. Det er egentlig ingen som spør meg om jeg er fornøyd med at spillerne mine blir tatt ut til landskamper. Jeg foretrekker selvsagt at de blir værende her og at jeg kan jobbe med dem i to uker, men jeg venter alltid på at de kommer tilbake.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]