Dette skriver avisene:«Mer enn et enmannsband»

Sadio Mané beviste at Liverpool kan vinne fotballkamper også uten Philippe Coutinho.

20. aug 2017 kl 11.29 Einar Kvande

– Philippe Coutinho-sagaen har vært en distraksjon i sommer, men Sadio Mané satte brasilianerens fravær i perspektiv, skriver James Pearce i Liverpool Echo.

Pearce slår fast at Mané har startet sesongen som et ekspresstog.

– Liverpool er ikke noe enmannsband, noe Mané ettertrykkelig beviste. Mané spilte ikke opp mot sitt beste mot Palace, men han var alltid på farta og forsøkte hele tiden å skape noe. Hans hurtighet skremmer livet av forsvarspillere.

20 år siden sist

Pearce skriver at seieren over Palace også var en triumf for Jürgen Klopp, som gamblet og vant.

– Han tok en stor risiko ved å bytte ut fem mann, men de som kom inn leverte varene. Andy Robertson imponere på venstrebacken i sin debut, og bør nå være foran Alberto Moreno i køen til onsdagens Champions League-kvalifisering mot Hoffenheim, mener Echo-journalisten.

– På motsatt side skinte Joe Gomez i sin første kamp fra start i Premier League siden september 2015. Defensivt var dette en stor forbedring etter usikkerheten som har preget Liverpool-forsvaret i de to første kampene.

– Ragnar Klavan spilte bra på plassen til Dejan Lovren, mens Joel Matip ledet troppene ved hans side. Dette var første gang Liverpool ikke har sluppet inn mål mot Palace på 20 år.

«Til slutt lettet skyene»

Sadio Mané ga Liverpool lønn for strevet mot et standhaftig Crystal Palace, konstaterer David Walsh i The Times.

– Til slutt lettet skyene over Anfield, solen brøt gjennom og Sadio Mané satte inn et mål som førte til at Liverpool tok tre sårt tiltrengte poeng. Nå kan de forberede seg til onsdagens Champions League-kvalifisering mot Hoffenheim uten all kritikken som ville ha fulgt i kjølvannet av et poengtap i denne kampen.

– Dette var ikke vakkert eller komfortabelt. Bare Manés mål 17 minutter før slutt fikk hjemmelaget til å spille med den selvtilliten du forventer av et lag som skal kjempe om Premier League-tittelen denne sesongen. Før scoringen virket Liverpool tynget av usikkerheten som har hersket rundt klubben som en følge av Barcelonas jakt på Philippe Coutinho.

Ingen overbevisende seier

Liverpool tok sin første ligaseier for sesongen takket være Sadio Manés vinnermål, slår Simon Hughes i The Telegraph fast.

– Dette ble ingen pulserende kamp, eller noen overbevisende seier, men Liverpool sikret seg sin første seier i Premier League denne sesongen etter at de slo en motstander de historisk sett har slitt mot, samtidig som de stilte et svekket lag, skriver Hughes.

– Jürgen Klopp kalte det «rotasjon» da han gjorde fem endringer på laget med tanke på Champions Legue-kvalifiseringskampen mot Hoffenheim på onsdag. Dersom dette var en refleksjon av hva de har å rutte med ut over førstelleveren, er det grunn til bekymring. Det var tilfeldighetene som ga Liverpool seieren. Den ble forært dem av Luka Milivojevic. Det var hans feil foran The Kop som gjorde at Sadio Mané fikk den type sjanser han sjelden bommer på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]