Neste år kan overgangsvinduet stenge til seriestart

Det skal være flertall blant Premier League-klubbene om å stenge overgangsvinduet tidligere. Jürgen Klopp mener det er en god idé.

14. aug 2017 kl 23.36 Arve Vassbotten

Når styreformennene i Premier League-klubbene møtes til sesongens første møte 7. september, vil et forslag om å stenge overgangsvinduet i England før seriestart være et av temaene.

Ifølge The Timessin sportssjef Martyn Ziegler, er det ventet at flertallet av de 20 klubbene vil stemme for en endring.

Endringen vil i så fall gjøre overgangsvinduet 2-3 uker kortere, slik at ingen av klubbene kan signere spillere etter at sesongen har startet. De kan imidlertid fortsatt selge spillere, fordi overgangsmarkedet i andre land vil være åpent.

Minst 14 av de 20 klubbene må stemme for, men de som har tatt initiativ til avstemningen mener de har nok stemmer.

Hvis forslaget går igjennom kan endringen komme allerede til 2018-2019-sesongen.

– Ville hjulpet oss denne sesongen

Noen av motargumentene går på at storklubbene får kortere frist til å signere enn klubbene ellers i Europa, og samtidig kan de miste storspillere uten sjanse til å erstatte dem. Likevel skal blant annet Manchester United være blant klubbene som er for en endring.

Da Jürgen Klopp fikk spørsmål om det samme på kveldens pressekonferanse, gjorde Liverpool-manageren det også klart at han er positiv til forandring.

– Det ville hjulpet oss denne sesongen, sa Klopp på spørsmål om han mener overgangsvinduet burde stengt før sesongen starter.

– Det er et fenomen at folk går ut og ser etter løsninger, men det gir mer mening at når sesongen starter er planlegging av troppen over, sa Liverpool-manageren.

– Det er godt å være med hele troppen på treningsfeltet. Den beste tingen er at laget er sammen i fire eller fem år, men jeg vet at det er en ganske naiv ting å si. Jeg vet markedet har forandret seg, det har blitt veldig hektisk, men vi bruker ikke det som noen unnskyldning. Vi har et godt lag, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]