– Oppkjøringen har styrket stallen vår

Jürgen Klopp hinter til at det ikke er nødvendig med flere kjøp.

5. aug 2017 kl 22.04 Marius Rabben

Kun tre spillere er hentet til Anfield i sommer, og duoen på toppen av ønskelista, Naby Keïta og Virgil van Dijk, befinner seg i klubber som ikke vil forhandle med de røde.

Nå er det bare en uke til seriestart og under en måned igjen av overgangsvinduet. Etter 3–1 over Athletic Club ble Jürgen Klopp spurt om transfersituasjonen.

– Vi har alltid sagt at frem til 31. august løper vi gjennom verden med øynene åpne. Det er helt klart, men det er ikke vi alene som bestemmer slike ting. Det handler også om andre klubber, sier manageren under pressekonferansen, ifølge Liverpoolfc.com.

Liverpool har ikke forsøkt seg på van Dijk etter den oppsiktsvekkende beklagelsen i juni, mens RB Leipzig nekter å gi slipp på 22 år gamle Keïta.

– Moreno er tilbake

EN «NY SPILLER»:
EN «NY SPILLER»:  Alberto Moreno har imponert manageren under oppkjøringen, og storstilte mot Bayern München. På Aviva Stadium var ikke spanjolen langt unna scoring.

Klopp trekker i stedet frem en «ny spiller» i Alberto Moreno, som har imponert sjefen under pre-season. Og kjøpet av Andrew Robertson gir James Milner en ny rolle.

– Om vår situasjon syntes jeg dagen i dag og denne oppkjøringen har gitt oss nye spillere, om du vil. Alberto Moreno er 100 prosent tilbake, som er veldig fint etter et vanskelig år.

– Andrew Robertson viser egenskapene han besitter. Selvfølgelig må han fortsatt tilpasse seg vår spillestil, men man kan allerede se hvor stor trussel han kan være offensivt, sier Klopp.

– Det betyr at Milly (Milner) er tilgjengelig på midtbanen, så uten å være på markedet, har vi fått en ny midtbanespiller, noe som er fint. Dom Solanke, jeg tror han allerede har vist at han er klar for voksenfotball.

Kent har imponert Klopp

Manageren skryter også av Ben Woodburn, som scoret et glitrende mål på Aviva Stadium, men påpeker at han fortsatt er 17 år gammel og naturlig nok ustabil.

– Ryan Kent har jeg kjent i halvannet år, og det siste året han har utviklet seg utrolig bra. Denne oppkjøringen er en helt annen enn den forrige, han har virkelig møtt opp nå. Så uten å bruke særlig mye penger, har vi styrket stallen. Det er bra.

STORE TALENTER:
STORE TALENTER:  Ryan Kents utvikling imponerer manageren, og Ben Woodburn, som Klopp vil beskytte, sto frem med en vakker scoring.

Men med en rekke ekstra kamper i Europa denne sesongen, dersom Hoffenheim beseires i Champions League-kvalifiseringen, må Klopp håndtere laget på en annen måte. Tyskeren mener han i antall har nok spillere tilgjengelig.

Skal rotere på laget

– Vi får se. I dag hadde vi ... alle vet om skaden til Adam Lallana, det er en stor nedtur, men dette laget håndterer så mange vanskelige situasjoner, og de kommer til å håndtere dette.

– Phil (Coutinho) hadde ryggproblemer i går og i dag, så det var ingen grunn til å ta risikoen. Det samme gjaldt Hendo. Han var litt dårlig, så vi sa: «Okey, ingen risiko i dag». Daniel (Sturridge) har et lite muskelproblem, men stallen er stor, og i dag syntes jeg at noen av guttene virkelig viste seg.

– Ja, vi skal håndtere det når vi kan det. Vi skal rotere på laget, det er klart, det er ikke et problem for øyeblikket. Jeg starter forberedelsene til Watford-kampen fra i morgen av, og så neste kamp, så neste kamp, og da skal jeg tenke på hvordan vi løser det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]