– Overveldende å se alle supporterne

Dominic Solanke har funnet seg raskt til rette i rødt, og er imponert over fanskaren rundt om i verden.

6. aug 2017 kl 14.06 Marius Rabben

Gjennom en strålende pre-season har den tidligere Chelsea-spissen imponert Jürgen Klopp, som etter 3–1 over Athletic Club uttalte at 19-åringen har «vist at han er klar for voksenfotball».

– Det har vært utrolig, og jeg har funnet meg til rette med gutta ganske kjapt. Alle fikk meg til å føle meg velkommen med en gang, sier Solanke til LFCTV.

Takker Klavan

Den store angriperen scoret sitt tredje mål i Liverpool-trøye da han stanget inn 3–1 ti minutter før slutt på Aviva Stadium. Kun Mohamed Salah har flere mål (4) under pre-season.Tenåringen skryter av Ragnar Klavan for innlegget.

– Jeg vet at han har gode avleveringer og kan se pasningsmuligheter. Jeg hadde en liten åpning mellom de to forsvarerne og visste at dersom innlegget gikk over den fremste, ville jeg komme først på ballen, og han klarte akkurat det, så det takker jeg ham for.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi visste dette var siste oppkjøringskamp, så vi ønsket å avslutte med stil. Vi klarte å vinne kampen, og personlig var det veldig godt å få en scoring.

Solanke presenterte seg for fullt da han hamret inn ledermålet mot Crystal Palace i Hong Kong, og ga også Liverpool ledelsen i oppgjøret mot Hertha BSC.

PERFEKT INNLEGG:
PERFEKT INNLEGG:  Solanke takker midtstopper Klavan for det presise innlegget som ble stanget flott i mål.

– Støtten er «crazy»

I løpet av en måneds tid i klubben har spisstalentet særlig latt seg imponere av Liverpool-supporterne.

– Fansens støtte er «crazy». Det var egentlig overveldende da man så alle supporterne i Hong Kong, Tyskland og så her (i Dublin), og man ser bare røde trøyer overalt. Støtten er utrolig, og man kan se at alle gutta er takknemlige for det.

– Å reise rundt har sørget for mange forskjellige opplevelser, så det har hjulpet meg.

Nå ser han frem mot en sesong som Klopp antyder vil by på rikelig med spilletid.

– Vi står foran mange kamper på kort tid, så vi trenger alle sammen. Alle ser frem til det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]