Jürgen Klopp: – Ingen ting har endret seg rundt Coutinho

Dette sa Jürgen Klopp og Jordan Henderson på pressekonferansen før møte med Hoffenheim.

14. aug 2017 kl 17.27 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp og Jordan Henderson møtte mandag kveld pressen i Tyskland for å snakke om tirsdagens første kamp i playoff til Champions League mot Hoffenheim.

Klopps del av pressekonferanse

Om Coutinho:

– Ingen ting har endret seg de siste dagene. Han kan ikke spille for Liverpool nå, det er alt jeg kan si om det, sa Klopp på spørsmål om det bare var skaden som var årsaken til at han ikke er med i troppen til Hoffenheim.

– Jeg har sagt det jeg vil si om det. I bilen på vei til pressekonferansen tenkte jeg ikke på Coutinho, jeg tenkte på spillerne jeg har tilgjengelig for øyeblikket, sa han da han fikk nye spørsmål om Coutinho.

Om Sturridge:

– Sturridge er på god vei. Jeg snakket med han i dag tidlig. To treninger til, så vil han være klar til helgen.

Om trekningen:

– De er sterke, vi er sterke og det er slik det skal være. Begge lagene har store målsettinger. Vi kjempet hardt for denne muligheten. Etter Middlesbrough-kampen visste vi at vi var nummer fire og fant ut at vi var seedet. Vi vet mer om Hoffenheim enn dere kan ane.

Om motstanderens trener:

– Jeg er fornøyd på vegne av agenten min, fordi jeg er den gamle hesten i stallen, og han har en ung hest i Nagelsmann. Han er et stort, stort talent. Jeg følger med han. Det er en spennende tid i Tyskland for tiden når det kommer til unge trenere.

Om overgangsvinduet:

– Det ville ha hjulpet oss i år om det stengte til seriestart. Hele markedet har endret seg. Det er et fenomen at folk begynner å se etter løsninger etter seriestart. Det ville gitt mening om det lukket når sesongen startet, så man kunne planlegge utifra det. Det beste hadde vært om man ville hatt samme tropp i 4-5 år, selv om jeg vet det er naivt.

Hendersons pressekonferanse

– Dette er en stor mulighet for oss. Jeg føler meg sikker på at vi kan nå gruppesspillet om vi spiller mot vårt beste, sa Henderson i starten av sin pressekonferanse.

Om Coutinho:

– Det er en vanskelig situasjon for Phil, og uansett hva jeg sier vil nok ikke det bedre situasjonen. Overgangsvinduet er åpent, og man må forvente at slike ting oppstår. Men som spiller er man helt fokusert på det man skal gjøre. Spillere som kommer inn og drar er ikke noe vi kan fokusere på, vi må fokusere på laget og det vi kan gjøre sammen. Så det bør ikke påvirke oss i det hele tatt. Men spør du hvem som helst i laget vil de beholde Coutinho, han er en spiller i verdensklasse.

Han fikk også spørsmål om han som kaptein kan påvirke Coutinho.

– Det er et godt spørsmål, men om jeg har samtaler med Phil så er det privat. Jeg kan ikke påvirke situasjonen så mye men som lagkamerat kan man snakke med han og han er en spiller jeg har stor respekt for, men når alt kommer til alt har jeg nok ikke så stor påvirkningskraft.

Om tidligere Hoffenheim-spiller Firmino:

– Han er en stor spiller for oss, og har veldig gode kvaliteter. Vi får håpe han får en god sesong for oss og scorer i morgen.

Om Watford-kampen:

– I fotball må man komme seg videre etter skuffelse raskt. Vi har ting å jobbe med, men vi er fortsatt positive.

Om Hoffenheim-kampen:

– Kampen i morgen er selvsagt viktig, men man må ha i bakhodet at det er to kamper og vi må jobbe for et godt resultat å ta med oss til Anfield.

– Manageren og Firmino vet mye om dem og vi har sett mye video. Vi vet de er et velorganisert og et lag som spiller med stor aggresjon.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]