– Problemene på defensiv dødball må tas på alvor

Frode Lafton synes at Jürgen Klopp må ta grep på defensiv dødball.

16. aug 2017 kl 14.53 Einar Kvande

Samtidig påpeker han at lag med mange små og lette spillere ofte vil få problemer mot fysisk sterke motstandere i slike situasjoner

– Mot Watford handlet forsvarsproblemene utelukkende om dødballer, og dette har jo vært et kjent problem under Jürgen Klopp. I ligaåpningen ble vi tatt på senga på enkle ting, og det er ikke tvil om at Jürgen Klopps mannskap har store utfordringer på dødball, kommenterer Hønefoss-trener Lafton etter 3-3 mot Watford og 2-1 over Hoffenheim.

– Som Lars Tjærnås har vært inne på skyldes nok problemet delvis Klopps prioriteringer.

– Samtidig virker ikke Klopp spesielt villig til å akseptere at dette er et problem, når man leser hans uttalelser. Det virker nesten som det er blitt en prinsippsak å ikke forandre på ting, nettopp fordi så mange krever forandring. Det kostet oss i alle fall dyrt mot Watford. Når samme feil blir begått flere ganger, er det litt dumt at man ikke gjør noe med det.

FORUNDRET
FORUNDRET  Frode Lafton synes det er merkelig at Jürgen Klopp ikke tar grep på defensiv dødball.

– Jeg synes Matip gjør mye rart på corneren som gir Watford 1-0. Han har i utgangspunktet full kontroll på sonen det blir scoret i, men tar et steg tilbake, og virker ikke konsentrert.

–Mot Hoffenheim ble vi tidvis litt for åpne i forsvarsspillet, med på dødballene synes jeg det var en forbedring fra Watford-kampen. Jeg tror det øvrige forsvarsspillet vil sette seg litt mer etter hvert som sesongen skrider frem, sier Lafton til Liverpool.no.

Målrike kamper

Hønefoss-treneren mener at spillestilen til Liverpool inviterer til mange mål, både for og imot.

– Men det er klart at dersom Liverpool skal bli en utfordrer til ligatittelen må man begrense antall baklengs. Det forundrer meg litt at Moreno plutselig er inne i varmen igjen, etter noen få gode preseasonkamper. Jeg føler også at Liverpool ikke har god nok dekning på midtstopperplassene. Når Lovren/Matip ikke leverer har man få i bakhånd. Klavan kan levere bra i enkeltkamper, men er ikke godt nok over tid. Liverpool trenger en spiller som Virgil van Dijk!

– Van Dijk er en helt annen type enn Matip, og en bedre spiller enn Lovren. Han har en god statistikk i Premier League. Matip/Lovren kunne vise til gode tall sammen i Premier League i fjor, men etter tre baklengs mot Watford og ett mot Hoffenheim føler jeg de må stramme seg opp litt. Man trenger mer kvalitet og konkurranse om plassene der bak.

Lafton mener at supporterne må venne seg til at gegenpresset og spillestilen som Klopp sverger til vil føre til en del baklengsmål, og at kamper heller vil ende 3-2 enn 1-0.

Et godt fotballag

– I går møtte vi et veldig godt fotballag i Hoffenheim. Som supportere må vi tåle at også motstanderen kan være gode. Men jeg hadde trodd at Klopp ville spille mer safe mot et så godt fotballspillende lag. Slik kampen utviklet seg ble Mignolets strafferedning veldig viktig, ja kanskje helt avgjørende, for kamputfallet.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at vi vant 2-1 i Tyskland, selv om vi slipper inn et litt billig mål mot slutten. Målet kom kanskje som følge av litt manglende rutine hos Trent Alexander-Arnold, som stoppet opp og ville ha offside. Alexander-Arnold er en spiller med et stort potensial, som vi vil få mye glede av . Men han må jobbe litt med forsvarsspillet sitt, og har en vei å gå der.

– I de to første kampene har vi spilt med to veldig offensive kanter, og selv med en sterk trio sentralt, vil det føre til at sidebackene blir ekstra sårbare. Etter to mål på bortebane, tror jeg imidlertid at Liverpool vil ro dette i land og sikre avansement til gruppespillet hjemme på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]