EN SESONG TIL  Ralf Rangnick ønsker ikke å gi slipp på Naby Keita i sommer.

RB Leipzig kalkulerer med å miste Keita neste sommer

Sportsdirektør Ralf Rangnick bekrefter at Bundesliga-klubben har avslått to bud fra Liverpool.

Jürgen Klopp håpet å kunne sikre seg Keita denne sommeren, og Mirror rapporterer at Liverpools andre bud lød på 75 millioner euro. Men det var ikke nok til å friste Leipzig til å selge.

Liverpool synes å ha gitt opp Keita denne sommeren, og vet at midtbanespilleren er tilgjengelig for 48 millioner pund neste sommer gjennom en utkjøpsklausul som afrikaneren har i sin kontrakt.

– Noen ganger utvikler spillere seg raskere enn klubben sin, innrømmer sportsdirektør Rangnick i RB Leipzig.

– Når han presterer slik som forrige sesong, og om mulig presterer slik i Champions League også, da kan vi la spilleren slutte seg til en stor klubb og leve med det, siteres sportsdirektøren av Mirror.

To bud

– Vi fikk to bud fra Liverpool, og i mellom der var det også en telefonsamtale mellom klubbene. Men samtalen var ikke mellom meg og Jürgen Klopp.

– For oss var det klart at vi ikke ville gi fra oss Naby Keita. Det er grunnen til at det ikke var noen direkte kontakt. Alle klubber med sportslige ambisjoner ville ha gjort det samme som vi gjorde.

– Men vi må selvsagt veie dette opp mot hverandre. Dersom vi lar Keita gå for 70-80 millioner euro i sommer, hva vil det gi oss sammenlignet med summen vi vil få neste år?