– Sadio har tatt store steg

Jürgen Klopp hyller sin matchvinner.

21. aug 2017 kl 00.01 Einar Kvande

Sadio Mané ble tungen på vektskålen i sesongens første hjemmekamp, 1-0 seieren over Crystal Palace. Liverpool-manageren synes den tidligere Southampton-spilleren har tatt store steg etter at han kom til Anfield.

– Den store prestasjonen til laget forrige sesong var å ta fjerdeplassen uten å ha Sadio tilgjengelig i nesten et halvt år. Jeg er ikke sikker på hvor lenge det var, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Han har tatt store steg, men jeg ønsker ikke å skryte for mye av en spiller så tidlig i sesongen. Men han er viktig. Alle kan se hvordan han kan forandre en kamp, og det er kult. Sadio kan fortsatt lære mye mer, og det er veldig bra.

– Sadio avgjorde det hele til slutt, noe som var veldig viktig. Han er der i de situasjonene. Det var ikke et eksakt likt mål som mot Everton på Goodision, men det lignet litt. Han var den som reagerte raskest.

– Alle fokuserer på hvor rask og lettbeint han er, og det er sant, men han er rask i hodet også, og det er kanskje den mest imponerende egenskapen hans.

– Han omgås alle spillerne

Mané gjorde 13 mål på 27 ligakamper forrige sesong. Nå har han to mål på to ligakamper denne sesongen.

– Han er en vidunderlig fyr. Veldig ydmyk, som jeg liker å ha rundt meg. Han er en veldig hyggelig fyr. Han elsker fotball, og det finnes ikke noe vondt i ham. Han er den typen som er i kontakt med alle, ingen klikker her eller der.

– Han liker alle spillerne, men han tilbringer også mye tid for seg selv og sammen med sin familie. Slik er livet. Vi har ikke så mye tid sammen utenom kampene, men han er en vidunderlig person, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]