FORLENGER IKKE?  RB Leipzig vil beholde Naby Keïta og gi ham tilbud om ny kontrakt, noe som vil inneholde fjerning av utkjøpsklausulen neste sommer. Men spilleren skriver trolig ikke under.

Signerer trolig ikke ny kontrakt

RB Leipzig vil gjøre det vanskeligere å kjøpe Naby Keïta neste år.

Tyskerne ønsker å gi Keïta bedre betingelser med en ny kontrakt, men sportsdirektør Ralf Rangnick innrømmer overfor Bild at det ikke er sannsynlig at 22-åringen skriver under med det første.

Dagens avtale med RB Leipzig løper ut i 2020, men en utkjøpsklausul på 48 millioner pund blir aktivert neste sommer.

– Naby spiller her denne sesongen

Da kommer Liverpool, som har gitt opp jakten på Keïta i sommer fordi Leipzig ikke vil selge eller forhandle, til å være blant klubbene som står klare med sjekkheftet.

– For øyeblikket antar jeg ikke at vi vil være i stand til å forlenge kontrakten tidlig. Jeg kan forsikre dere om at Naby spiller hos oss denne sesongen, sier Rangnick, ifølge Liverpool Echo.

– Alle andre scenarioer avhenger også av hvordan vi gjør det denne sesongen, hvordan Naby selv spiller og så videre.

Liverpool har fått avslag på begge sine Keïta-bud i sommer, der det siste var verdt 66 millioner pund inkludert klausuler, noe som ville smadret klubbrekorden. Nå ligger Keïta an til å bli værende i klubben som havnet på 2. plass i Bundesliga frem til neste sommer.

– Ikke noe å si om det er €75M eller €100M

Med ny kontrakt ønsker Leipzig å friste Keïta med blant annet bedre lønn, men også fjerne den nevnte utkjøpsklausulen, slik at det blir langt vanskeligere for klubber å kjøpe midtbanespilleren også neste år.

Men uansett hva som skjer i løpet av de tolv neste månedene, gjentar Rangnick at det ikke er aktuelt med salg i sommer.

– Det har ikke noe å si om det er 75 millioner eller 100 millioner euro. Vi har ikke utviklet oss i fem år for at vi kan miste en av våre beste spillere i det første året i Champions League. Det ville ikke gitt noen mening. Vi ønsker å bli suksessfulle.