Signerer trolig ikke ny kontrakt

RB Leipzig vil gjøre det vanskeligere å kjøpe Naby Keïta neste år.

2. aug 2017 kl 11.50 Marius Rabben

Tyskerne ønsker å gi Keïta bedre betingelser med en ny kontrakt, men sportsdirektør Ralf Rangnick innrømmer overfor Bild at det ikke er sannsynlig at 22-åringen skriver under med det første.

Dagens avtale med RB Leipzig løper ut i 2020, men en utkjøpsklausul på 48 millioner pund blir aktivert neste sommer.

– Naby spiller her denne sesongen

Da kommer Liverpool, som har gitt opp jakten på Keïta i sommer fordi Leipzig ikke vil selge eller forhandle, til å være blant klubbene som står klare med sjekkheftet.

– For øyeblikket antar jeg ikke at vi vil være i stand til å forlenge kontrakten tidlig. Jeg kan forsikre dere om at Naby spiller hos oss denne sesongen, sier Rangnick, ifølge Liverpool Echo.

– Alle andre scenarioer avhenger også av hvordan vi gjør det denne sesongen, hvordan Naby selv spiller og så videre.

Liverpool har fått avslag på begge sine Keïta-bud i sommer, der det siste var verdt 66 millioner pund inkludert klausuler, noe som ville smadret klubbrekorden. Nå ligger Keïta an til å bli værende i klubben som havnet på 2. plass i Bundesliga frem til neste sommer.

– Ikke noe å si om det er €75M eller €100M

Med ny kontrakt ønsker Leipzig å friste Keïta med blant annet bedre lønn, men også fjerne den nevnte utkjøpsklausulen, slik at det blir langt vanskeligere for klubber å kjøpe midtbanespilleren også neste år.

Men uansett hva som skjer i løpet av de tolv neste månedene, gjentar Rangnick at det ikke er aktuelt med salg i sommer.

– Det har ikke noe å si om det er 75 millioner eller 100 millioner euro. Vi har ikke utviklet oss i fem år for at vi kan miste en av våre beste spillere i det første året i Champions League. Det ville ikke gitt noen mening. Vi ønsker å bli suksessfulle.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]