PRE-SEASON FULLFØRES:  Jürgen Klopps mannskap har vært i aksjon tre ganger siden forrige lørdag. I kveld spilles sommeren siste treningskamp.

Siste treningskamp før ligastarten

Sommerens oppkjøring rundes av mot Athletic Club i Dublin i kveld.

Liverpool spiller sin åttende og siste treningskamp i den irske hovedstaden klokka 18.15. Oppgjøret vises direkte på TV 2 Sport Premium, LFCTV og gratis på TV 2 Sumo.

De helrøde må klare seg uten Philippe Coutinho, Daniel Sturridge, som begge har fått en pause, og langtidsskadde Adam Lallana.

I tillegg har ikke Nathaniel Clyne spilt siden han fikk 45 minutter i møtet med Tranmere Rovers grunnet ryggproblemer, og Klopp utelukket nylig landslagsbacken til Watford-kampen neste helg.

I gang med kvalik

På motsatt banehalvdel i Dublin venter et Athletic-lag som også har spilt åtte kamper i sommer, men inkludert to i kvalifiseringen til Europaligaen.

Torsdag avanserte Athletic til playoff-runden med 3–0 hjemme mot Dinamo Bucuresti, etter 1–1 på bortebane uka i forveien. Samme uker som Liverpool møter Hoffenheim, skal Athletic bryne seg på Panathinaikos – med hjemmekamp til slutt.

Den tradisjonsrike klubben fra Bilbao, som sammen med Barcelona og Real Madrid er den eneste klubben uten nedrykk fra den spanske toppdivisjonen, har møtt Liverpool bare fire ganger.

Først i Inter-Cities Fairs Cup, en europeisk turnering, i 1968 under Bill Shankly, der Liverpool tapte 1–2 på bortebane, men vant med motsatte sifre på Anfield. Uten straffekonkurranse ble det hele avgjort på myntkast – og Athletic gikk videre.

Revansjen kom 15 år senere, i 1983/1984-sesongen. På veien mot klubbens fjerde triumf i den gjeve europacupen ble Ian Rush matchvinner med 1–0 på San Mamés i turneringens andre runde, en snau måned etter at baskerne hadde fått med seg 0–0 fra Anfield.

Enormt fokus på lokale spillere

Siden har den eneste forbindelsen med Bilbao-klubben vært forsvarsspilleren Mikel San José, som ble hentet til Merseyside fra Athletic-akademiet i 2007.

Etter to år i Nordvest-England ble forsvareren sendt tilbake på lån for en sesong, før Athletic hentet han hjem på permanent basis i 2010. 28-åringen befinner seg fortsatt på San Mamés.

Ganske unikt i toppfotballen fokuserer Athletic, drevet av supportere, stort på å hente lokale spillere – baskere – til akademiet og klubben.

Bortsett fra den franske midtstopperen Aymeric Laporte, som ble hentet til klubbens akademi som 16-åring i 2010, er hele førstelagsstallen fylt av spanjoler fra Baskerland.

Åtte ligatitler

I tillegg til å aldri ha rykket ned, er Athletic blant landets mest suksessrike klubber. De har vunnet La Liga åtte ganger, som er fjerde mest i historien, og blir kun slått av Barcelona på antall cuptitler. De har også et av landets mest suksessfulle kvinnelag.

Kveldens kamp mot Liverpool på Aviva Stadium er Athletic, med ny manager i José Ángel Ziganda, sin nest siste treningskamp før det første playoff-oppgjøret mot Panathinaikos torsdag 17. august og den påfølgende ligapremieren mot Getafe søndag 20. august.

De røde har på sin side akkurat én uke igjen til Premier League-åpningen på Vicarage Road.

STORSTUE:  Dagens kamparena, Aviva Stadium i Dublin, kan huse over 51 000 tilskuere.
Del

Preseason

06.08.2017 14:06

Overveldet over å se supportere verden rundt

Dominic Solanke har funnet seg raskt til rette i rødt, og er imponert over fanskaren rundt om i verden.

06.08.2017 10:56

Takker supporterne for støtten

De røde tok selfier med supporterne og tok til sosiale medier etter siste kamp i pre-season. Se bilder og reaksjoner her.

06.08.2017 09:05

– Godt å være tilbake på midtbanen

Liverpool har fått en «ny midtbanespiller» i James Milner, mener manageren.

Athletic Bilbao

06.08.2017 10:56

Takker supporterne for støtten

De røde tok selfier med supporterne og tok til sosiale medier etter siste kamp i pre-season. Se bilder og reaksjoner her.

06.08.2017 09:05

– Godt å være tilbake på midtbanen

Liverpool har fått en «ny midtbanespiller» i James Milner, mener manageren.

05.08.2017 22:04

– Oppkjøringen har styrket stallen vår

Jürgen Klopp hinter til at det ikke er nødvendig med flere kjøp.

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.02.2018 kl 19:24

Uttalelse fra Roberto Firmino

Liverpools nr. 9 har respondert etter FA nå har tatt sin avgjørelse angående de beskyldningene som ble rettet mot ham.

+
21.02.2018 kl 18:40

Ingen anklage mot Firmino

Det vil ikke bli noe etterspill etter at Mason Holgate hos Everton anklaget Roberto Firmino for diskrimenerende uttalelser.

+
21.02.2018 kl 18:16

Slik spilte elevene til Stevie G

Liverpool U19 fikk en opptur etter flere svake resultater for Liverpools aldersbestemte lag i det siste, da de beseiret Manchester U i hva som tilsvarer

+
21.02.2018 kl 17:11

Se scoringene da Liverpool sendte Man Utd ut av Europa

Liverpool U19 vant i dag 2-0 mot Manchester United og er klare for kvartfinalene i UEFA Youth League. Se målene fra Viasport.

+