Sjansen Trent har ventet på

Trent Alexander-Arnold kan få sjansen til å etablere seg i Liverpool-forsvaret i Nathaniel Clynes skadefravær.

10. aug 2017 kl 00.07 Einar Kvande

Liverpool Echo forventer at Trent Alexander-Arnold starter lørdagens ligaåpning mot Watford som Liverpools høyreback. Det blir i så fall den tredje kampen 18-åringen starter i Premier League.

Nathaniel Clyne har gått glipp av hele preseason på grunn av hamstring- og ryggproblemer. Joe Gomez og Jon Flanagan er mulige rivaler til høyrebackplassen mot Watford, men det forventes at Jürgen Klopp velger Alexander-Arnold fra start på Vicarage Road.

– Jeg er ikke sikker på om jeg vil få spille på lørdag, men jeg håper jeg får det, sier Alexander-Arnold til Echo.

– Jeg kjemper om den posisjonen med flere andre spillere. Det er mange sterke spillere her, og vi kan stille med to helt ulike lag nå i starten av sesongen.

– Dersom jeg får sjansen, vil jeg være klar. Dersom du får muligheten, må du ta den. Dersom jeg får beskjed om at jeg skal spille mot Watford, vil jeg forsøke å ta vare på sjansen.

Droppet U19-EM

Alexander-Arnold fikk 12 kamper for førstelaget forrige sesong. Det er bare en måned siden han skrev under en ny femårskontrakt med Liverpool. Scouseren kunne ha spilt for England U19 under EM i Georgia i sommer, men valgte å gjennomføre en hel preseason med Liverpool i stedet.

– Jeg spilte mange av kvalifiseringskampene, og det plaget meg litt at jeg ikke var der og kunne løfte trofeet sammen med dem. Jeg så hele turneringen, og syntes de fortjente seieren. Jeg så kampene som en fan som satt ytterst på stolsetet og håpet på seier. Når de vant, var jeg meget glad for at de kunne løfte trofeet.

– Det var synd jeg ikke kunne være der, men mitt fokus under preseason var å fokusere på klubbfotball, og det er hva jeg har gjort.

Imponerte mot Bayern

Alexander-Arnold fikk vist seg frem til 3-0 seieren over Bayern München under Audi Cup, hvor han kom opp mot Franck Ribery.

– Det var selvsagt en tøff oppgave å bryne seg på en verdensklassespiller. En av verdens beste spillere. Du må bare se på noe slikt som en mulighet, og det er hva jeg gjør hver gang manageren tar meg med på laget. Jeg må bare vise hvorfor jeg fortjener muligheten. Jeg forsøkte å gjøre det mot Bayern.

– Det var en tøff kamp for oss. Bayern er et utmerket lag. Vi forsøkte å sette ut i livet alt det vi hadde trent på, og mot Bayern kunne du av angrepsspillet vårt se at vi har mye spennende i vente.

Tenåringen fra West Derby valgte å ikke bytte trøye med Ribery etter kampen.

– Nei, jeg tenkte ikke på å sikre meg noen suvenir eller noe slikt. Jeg gikk bare rett i garderoben, for det er hva jeg er vant til. Jeg forsøker å ikke vise overdreven respekt for spillerne jeg møter. Det tror jeg kan påvirke deg negativt. Du må gå ut på banen og fokusere på eget spill, og ikke hvem du møter.

Jeg forsøker å ikke vise overdreven respekt for spillerne jeg møter.Trent Alexander-Arnold

Kampene mot Bayern og Atletico Madrid i Audi Cup ga Alexander-Arnold en forsmak på hva som venter i kvalifiseringskampene mot Hoffenheim.

– Det er grunnen til at du deltar i slike turneringer, det å møte de beste lagene i Europa. Det er gode forberedelser til Champions League denne sesongen, dersom vi kommer oss helskinnet gjennom kvalifiseringen. Men vi kan ikke ta for gitt at vi vil spille på arenaer som den i München annenhver uke, for vi må fortsatt gjennom kvalifiseringen. Vi må sørge for at vi får spille på slike steder hyppigere.

– Klopp gir unge spillere håp

Jürgen Klopp har jobbet hardt med den defensive biten av Alexander-Arnolds spill i sommer.

– Forsvarsspill er en viktig del av vårt spill, og jeg er først og fremst en forsvarsspiller, så jeg prøver å få den biten riktig. Klopp har hjulpet meg gjennom hele preseason. Jeg håper jeg kan bli enda bedre.

– Denne manageren gir de unge spillerne håp. Slik har det vært i flere år i Liverpool. Det er alltid muligheter i Liverpool. Vi så det forrige sesong, og vi vil se det igjen kommende sesong. Det er flott å komme opp fra akademiet og vite at manageren stoler på unge spillere. Det gir deg enda mer motivasjon.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]