Slik tipper rivalenes supportere tittelkampen

Manchester City holdes som favoritt, mens de fleste tror Liverpool kommer topp fire igjen.

11. aug 2017 kl 22.26 Arve Corneliussen

Manchester City

Knut Espen Svegaarden, VG-journalist og Manchester City-supporter:

– Det er en blanding av en følelse, en veldig respekt for at Mourinho vet akkurat hva som skal til for å vinne denne ligaen, og de gode signeringene de har gjort som Matic og Lukaku. I tillegg kommer trolig Perisic. Stallen deres er voldsom, de har dobbel dekning på alle plasser, vanskelige å score på og toppscorer-materiale i Lukaku, mener Svegaarden.

– Det blir selvsagt veldig jevnt, men det har vist seg at det er vanskelig å vinne igjen etter et ligamesterskap, noe jeg tror Chelsea skal få merke. Conte kan slite med omgivelsene, og jeg er usikker på om Morata har det som skal til for å erstatte Costa i denne ligaen. Liverpool er meget sterke offensivt, og jeg regner med at det kommer en forsterkning til defensivt før vinduet stenger. Arsenal tror jeg fortsatt mangler det lille ekstra, tross Lacazette, vurderer han.

VG-journalisten mener Pep Guardiola har gjort mye riktig hittil på overgangsfronten.

– City har senket snittalderen i troppen med 2,5 år, og har styrket seg der de har vært svake de siste sesongene – på backene. I tillegg er de spenstige offensivt. Stallen er krympet, men med mer kvalitet og færre spillere. Jeg håper City er ferdighandlet og at det stopper nå. Hvis det skal være noe poeng i å ha det dyreste og (kanskje) beste akademiet, så må spillere brukes. Derfor må innkjøps-politikken endres de neste årene.

Chelsea

Øystein Vinje, leder i Chelseas supporterklubb:

– Per i dag har Manchester City den klart beste stallen totalt sett. De har forsterket på keeperplass og fått inn tre backer som på papiret skal være bedre enn de de hadde i fjor. De har et offensivt arsenal av spillere som ingen andre klubber kan matche, og klarer de å holde de fleste skadefrie vil de bli fryktelig vanskelige å slå, tror Vinje.

– Deretter kommer troppen til United, som Chelsea dessverre har vært med på å forsterke med salget av Matic. De to klubbene vil ligge et stykke foran de resterende fire, tror jeg. Chelsea får den vanskelige «andre sesongen» etter et seriegull, og vi har mistet viktige spillere som Terry, Matic og Costa, og må starte sesongen uten Hazard og Bakayoko.

– Jeg anser Liverpool, med Klopp ved roret, som et hestehode foran de to andre London lagene, men dette forutsetter at de beholder Coutinho. Tottenham er det laget i topp seks som har foretatt seg minst på overgangsmarkedet, der de kun har mistet spillere, og ikke kjøpt, så de tror jeg vil rase fra 2. plass i fjor til 6. plass i år. Mye kan imidlertid forandre seg om noen foretar seg noe på overgangsmarkedet.

Han tror ikke Antonio Conte har gjort nok i sommer til å forsvare tittelen.

– Vi kan ikke skyve under en stol at vi per i dag er skuffet over hva Chelsea har foretatt seg i sommer. Vi har fått inn fire spillere som er direkte erstattere for spillere som har forlatt klubben – Caballero for Begovic, Rüdiger for Terry, Bakayoko for Matic og Morata for Costa – mens vi har hentet hjem ungguttene Christensen fra Mönchengladbach og Musonda fra Real Betis. Vi har også solgt og leid ut en hel del stallspillere som ikke er erstattet. Vi har for eksempel ingen cover for Moses og Alonso på vingbackene, og vi starter sesongen med kun to sentrale midtbanespillere i og med at Bakayoko er skadet en stund til.

Det vi er helt avhengige av før vinduet stenger er dekning for vingbackene, pluss en sentral midtbanespiller. Vi er godt forspent på keeperplass og stoppere, mens vi er avhengige av at Morata slår til og dekker inn en god del av de 20 målene vi mister ved å be Costa om å finne seg en ny klubb. Ryktene sier at klubben jobber med minst 3 forsterkninger til, så det er bare for oss å krysse fingrene for at dette skjer innen kort tid, og at de unge gutta som er hentet opp i A-stallen evner å ta nivået når de får sjansen, mener han.

STORKJØP:
STORKJØP:  Àlvaro Morata ble hentet for £58m for å ta Diego Costas plass i laget. Forrige sesong scoret han 15 mål på 26 ligakamper for Real Madrid, der så mye som tolv av kampene var som innbytter.

Manchester United

Bjarte J. Valen, journalist for Manchester Uniteds supporterklubb:

– Manchester City har adressert og forsterket de problemfylte posisjonene fra forrige sesong. Fremdeles vet vi ikke om flertallet av nykommerne vil takle Premier League, men nå er troppen til City så bred og sterk at jeg mener det er naturlig å se på dem som favoritter, sier Valen.

– José Mourinho fortsetter å bygge sitt United-lag og har forsterket der det var nødvendig. Jeg er usikker på hvordan Tottenham takler overgangen til Wembley som hjemmebane, mens jeg tror det blir en liten nedtur for Chelsea. Arsenal mener jeg rett og slett ikke er sterke nok til å kjempe om gullet, mens Liverpool er det laget jeg er mest usikker på. Alle lagene jeg har tippet i topp 6 er involvert i Champions League eller Europa League denne sesongen, og jeg er usikker på om Liverpools stall vil være sterk nok til å takle det tøffe programmet. Liverpool må for alt i verden beholde Coutinho og håpe på en ny strålende sesong av Mané i tillegg til at Salah slår til.

Valen er godt fornøyd med at de klarte å sikre seg Romelu Lukaku.

– Mourinho fikk sin «target man» på topp i Romelu Lukaku, noe som var det desidert viktigste kjøpet for United. Jeg er nesten litt overrasket over at Chelsea slapp Nemanja Matic til United. Selv om han ikke er en sprudlende spiller som stjeler overskriftene, tror jeg han vil passe godt inn i laget som anker på midten.

– Jeg er overbevist om at United stiller sterkere denne sesongen nå som flere av fjorårets nykommere har fått nyttig erfaring. Supercupfinalen mot Real Madrid viser imidlertid at United fremdeles har et lite stykke igjen til de aller beste, men det er mye nytt i United, og laget skal bli samspilt. Jeg forventer at United er med og kjemper om ligagullet, men er avhengig av at nøkkelspillere som Pogba, Lukaku og Mkhitaryan slår til dersom det skal bli ligagull.

Arsenal

Roar Myrvang, leder i Arsenals supporterklubb:

– Jeg tror City blir sterke i år, og at de stikker av med tittelen. Jeg tror Arsenal får et lite løft og tipper selvsagt Tottenham nederst, men det er ekstremt vanskelig å tippe. Jeg vil si at det kan bli hvem som helst på de fem plassene bak City. Alle lag har forsterket, og den korteste «down-perioden» kan bli avgjørende, spår Myrvang.

Også Myrvang er fornøyd med at eget lag har klart å sikre seg en måljeger dette vinduet.

– Per nå er vi et bedre lag, gitt at Sánchez, Özil og Chamberlain blir. Vi har forsterket med en kjempespiss i Lacazette og en ekte traktor i Kolasinac, som jeg begge har veldig troen på.

– Jeg håper vi kan få inn en sentral midtbanespiller. Med den skadehistorikken vår, blir det slik at Coquelin spiller altfor mange kamper. Likevel har vi definitivt et bedre lag enn i fjor. Wenger kommer nok til å nedprioritere Europa League, og tror derfor han hviler mange spillere der, tror Myrvang.

SPEKULASJONER:
SPEKULASJONER:  Overgangsryktene har stormet rundt Alexis Sànchez denne sommeren. Han har bare ett år igjen av kontrakten med Arsenal, og flere medier har hevdet at han ønsker seg bort. Han spilte Confederations Cup med Chile, og er dermed usikker til ligastarten.

Tottenham

Vidar Edell, leder i Tottenhams supporterklubb:

– Jeg tror faktisk topp-seks-kampen står mellom sju lag denne sesongen, for jeg tror Everton kan blande seg inn i det. Jeg tror 6. plass blir en kamp mellom Everton og Arsenal, spår Edell.

– Liverpool har et kjempehøyt toppnivå, men et tilsvarende lavt bunnivå. Jeg er veldig usikker på hvem som havner høyest av dem og Manchester United. Faktisk hadde jeg tippet Tottenham som seriemester hadde det ikke vært for at hjemmekampene skal spilles på Wembley.

Tottenham har ennå ikke hentet en førstelagsspiller denne sommeren. Edell mener det ikke er noen krise.

– Vi har en ganske bred stall med 18-20 bra spillere. Det er ikke mange i ligaen som har bedre. Derfor er det ikke så lett å handle, for spillerne som kommer inn skal være god nok til å danke ut noen av de andre. For eksempel ville ikke Morata komme fordi vi allerede har Kane, påpeker Edell.

– Jeg er usikker på hvordan det kommer til å gå på Wembley. Det er definitivt ikke en fordel, men et poeng kan være at matten er større. Det kan ofte være lettere når man møter defensive lag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]