Spiller for ny kontrakt

Roberto Firmino vil gi alt for å få bli på Anfield.

12. aug 2017 kl 08.54 Arild Skjæveland

Mens en brasilianer ønsker seg bort fra Anfield - vil Roberto Firmino gjerne forlenge.

– Jeg kommer til å gi alt. Jeg vil hjelpe laget, og gjøre mitt aller beste slik at jeg kan fornye min kontrakt. Jeg vet ikke hva som vil skje, men jeg har fortsatt to år igjen av min kontrakt, og vil prøve å bli her, sier brasilianeren i et intervju med Paul Joyce i The Times.

Joyce mener Liverpool vil gå i kontraktsforhandlinger med 25-åringen på et tidspunkt denne sesongen.

Måtte ta nummer 9

Da Mohamed Salah kom til Liverpool, var brassen Liverpools nummer 11. Salah har et spesielt forhold til det nummeret, og Roberto Firmino hadde ingen problemer med å velge seg et nytt nummer da han så at nummer 9 var ledig.

– Jeg har hørt om andre som har spilt med nummer 9 her, og jeg er alltid villig til å hjelpe laget med å score målene slik at vi kan vinne kamper. Jeg vil gjøre mitt beste for å ha suksess. Drakten var ledig, og jeg fikk spørsmål om jeg ville ha den. Nummer 9 er et spesielt nummer for brasilianere, og jeg liker det, så jeg byttet, sier han.

– Jeg var overrasket over numrene på draktene i rommet, og samtidig glad. Jeg vet at innsatsen min ble har blitt satt pris på av supporterne og klubben.

Han forteller at han skifter personlighet når han går ut på gressmatta.

– Jeg blir ikke nervøs i det hele. Jeg blir annerledes når jeg går ut på banen. Jeg blir en annen person, og konsentrerer meg kun om spillet, og glemmer alt annet. Det eneste jeg vil er å vinne kampen, sier han, og har en innstilling som kan minne om en viss Luis Suarez.

Møter gamleklubben

Roberto Firmino spilte som regel sentralt på topp også forrige sesong, og scoret 11 ligamål. I pre-season har han også tatt straffer, som normalt har vært James Milner sin oppgave. Selv vet han enda ikke om han får det ansvaret.

– Jeg er ikke sikker. Vi får se - det er managerens avgjørelse.

I 2013-14 sesongen scoret Firmino 22 mål for Hoffenheim, i en sesong der han stort sett spilte som nummer 10, så han har i seg å score mange mål. Han ser frem til tirsdagens møte med gamleklubben.

– Sesongen jeg scoret 20 mål spilte jeg bak spissen, men av og til også som spiss. Det var en fin tid. Jeg hjelper alltid laget så godt jeg kan, og vi kjempet ikke om toppen, men hadde et godt lag og jeg scoret mye i løpet av de fire sesongene. Men nå skriver jeg ny historie her, og er veldig glad for å spille mot dem for første gang.

– Da jeg kom til Tyskland var det ganske vanskelig. Været, maten og i hovedsak språket var vanskelig. Fotballen er også annerledes fra i Brasil. Jeg lærte mye, spesielt mentalt, og må takke Hoffenheim for tiden min der, for jeg fikk mye erfaring og ble en mye sterkere mann. Jeg måtte slåss for alt.

Han mener Liverpool fikk en verst mulig trekning.

– Av alle motstandere vi kunne fått, er dette den tøffeste. De er et strålende lag, har en ny trener som vet mye om fotball. Det blir to vanskelige kamper, men jeg håper at vi kan spille vårt spill og få ut alt vi viste i pre-season.

Taus om lagkameraten

Det stormer rundt Philippe Coutinho om dagen, og i går krevde den lille magikeren å få sin overgang til Barcelona. Det ble blankt avslått av Liverpool.

– Jeg kan ikke si noe om Coutinho, men jeg håper at han blir, sier han.

Firmino forteller at han trives godt på Merseyside.

– Jeg har vært veldig lykkelig helt siden den dagen jeg kom hit. Jeg er lidenskapelig for alt - laget, byen og supporterne. Jeg er veldig lykkelig, og ønsker å bidra mer hver eneste dag for at vi skal kunne vinne ligaen. Jeg vil oppnå noe stort hver gang jeg spiller. Forhåpentligvis kan vi oppnå det vi gjør oss fortjent til, og det viktigste er troféer denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]