Stor uenighet mellom van Dijk og Southampton

Virgil van Dijk ønsker seg bort, men Southampton nekter å selge.

2. aug 2017 kl 08.33 Marius Rabben

Southampton håpet at van Dijk skulle slutte seg til resten av stallen etter å ha blitt utelatt fra treningsleir forrige uke. Men 26-åringen trener fortsatt alene halvannen uke før ligastart.

Van Dijk skal ha fortalt sørkystklubben at det ikke er noen endringer i situasjonen hans, og at han fortsatt ønsker seg bort, melder Southern Daily Echo.

Samtidig har The Saints gjentatt overfor spilleren at de heller ikke har endret standpunkt den siste uka, og med fem år igjen av kontrakten regnes van Dijk som ikke til salgs.

Uvisst utfall

«Partene virker å ha blitt enda mer forskanset i sine meninger», skriver lokalavisen, og hinter til at det trolig ikke kommer en løsning med det første. «På dette stadiet er ingen av dem sikre på nøyaktig hvordan dette vil ende.»

Liverpool er klubben som har vært nærmest van Dijk i dette vinduet, men de røde skal ha forholdt seg helt passive siden den offentlige beklagelsen, hvor interessen for spilleren offisielt ble trukket, tidligere i sommer.

De røde ble rapportert inn til Premier League fordi Southampton mente kontakten med spilleren var ulovlig. I frykt for sanksjoner og med respekt overfor The Saints har ikke Liverpool gjort flere forsøk på å hente van Dijk.

Ifølge Liverpool Echo kommer heller ikke rødtrøyene til å gjøre det med mindre Southampton åpner opp for et salg.

Ødelegger forholdet til fansen

Klubben fra St. Mary’s står imidlertid hardt på sitt, og nekter å gå inn i forhandlinger. Southern Daily Echo mener det også er lite sannsynlig at van Dijk gir etter før overgangsvinduet stenger, noe som også ødelegger forholdet til Southampton-supporterne.

Lagets nye manager, Mauricio Pellegrino, som har spilt for Liverpool, går dermed inn til sesongen med en spiller potensielt verdt 60 millioner pund eller mer – men som ikke har noen ønsker om å spille flere kamper for klubben.

«Det, i tillegg til hva slags effekt dette har for stemningen i garderoben, forblir en bekymring for Pellegrino», skriver avisen, som legger til at det er viktig for Southampton generelt at denne saken ikke overskygger «det som bør være en spennende oppbygging» til den nye sesongen.

Grunnet skade har ikke van Dijk spilt en kamp siden januar, og uten god nok trening under pre-season fremstår nederlenderen, som nå er skadefri, uansett ikke aktuell til sesongens første kamper.

Southampton spiller sin siste treningskamp for sommeren hjemme mot Sevilla kommende lørdag, før de møter Swansea på samme bane i Premier League-åpningen påfølgende lørdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]