McAuley-dobbel og ett poeng

Liverpool-juniorene ledet to ganger mot Newcastle før pause, men måtte ta til takke med uavgjort.

25. aug 2017 kl 20.04 Marius Rabben

Selv om Glen McAuley var ivrig i boksen og scoret to ganger allerede før pause, ble det ikke tre poeng for Steven Gerrard og U18 fredag kveld.

– Vi var gode i første omgang, men ble mer frustrerte etter pause og klarte ikke fullføre jobben. Det ble en frustrerende kveld, sier venstreback Adam Lewis til LFCTV etter kampslutt.

Den unge scouseren var blant dem som sto frem under flomlysene på akademiet i Kirkby, sammen med Liam Millar, nordmannen Edvard Sandvik Tagseth og kaptein Liam Coyle.

Alle mål før pause

McAuley ga de røde ledelsen fra kloss hold allerede etter sju minutter, etter at Millar var nest sist på ballen, men Newcastle utliknet ved midtstopper Lewis Cass på en dødball tre minutter senere.

Etter en jevn åpning tok Liverpool over ballbesittelsen utover i første omgang og resten av oppgjøret. Sjansene kom ikke på løpende bånd, men det var fortjent da McAuley satte inn 2–1 etter en drøy halvtime.

En god ball ut til Lewis på venstresiden ble pisket inn i boksen, der McAuley skallet ballen i nettet. Like etter var Cass svært nær å utlikne på en nesten identisk måte med 1–1, men før pause fikk Newcastle satt inn utlikningen da spissen Thomas Allan kom alene med keeper.

I andre omgang handlet det meste om vertene. Selv om gjestene fra nordøst hadde noen skumle kontringer og innlegg, er det nærmest et under at de siste 45 minuttene ble gjennomført uten scoringer.

Ropte på straffe – to ganger

Curtis Jones kom til lagets største sjanser etter hvilen, med en brukbar heading som keeper reddet og et skudd like over tverrliggeren, og det ble mye nesten.

Lewis vartet opp med en rekke gode innlegg fra venstre, og det ble mer aktivitet på høyresiden etter at Rafa Camacho, som kom inn for skadde Luis Longstaff før pause, hadde spilt seg varm i trøya.

To ganger i sluttminuttene ble det ropt på straffespark i Liverpool-leiren, men både en hands og en felling ble vinket videre, og Newcastle, som ble hardt presset mot slutten, kunne juble for det ene poenget i vest.

Liverpools lag: Atherton; Hunter, Williams, Glennon, Lewis; Coyle (Griffiths 90), Tagseth, Jones; Longstaff (Camacho 21), McAuley (Simmonds 67), Millar. Ubenyttede innbyttere: Williams, Raitenen

2. omgang

90. min: Slutt!

90. min: Tagseth kommer til en avslutning fra returrommet, men får ikke nok trykk bak skuddet på halvspretten.

90. min: Liverpool bytter for siste gang. Tagseth ligger nede med en smell, men det er kaptein Coyle, med gult og krampe, som forlater banen. Inn kommer debutant Griffiths, som er spiss.

89. min: Jones og Aplin får tilsnakk av dommeren for en situasjon dem imellom i forkant av et Liverpool-hjørnespark.

88. min: De røde spillerne begynner tydelig å bli slitne, og presset har roet seg noe. Men det meste handler fortsatt om Liverpool, som stadig jakter på seiersmålet.

84. min: Igjen roper hjemmelaget høyt på straffe når Simmonds felles i boksen. Ikke straffe, mener dommeren.

83. min: Allan skyter over på volley etter glimrende forarbeid og innlegg fra venstresiden.

80. min: Hele Liverpool roper på straffe når Camacho vil ha hands på en Newcastle-spiller. Dommeren vinker spillet videre.

80. min: Millar slenger seg frem på et Lewis-innlegg. Watts er med i duellen og klarerer ballen ut til corner.

79. min: Newcastle bytter. Young inn for Robson.

78. min: Liverpool presser og presser, og har etter hvert seks spillere i boksen. Jones får tatt ned ballen og vendt seg rundt, men under hardt press skyter han over fra kloss hold. Stor mulighet til å ta ledelsen for de røde.

72. min: Flott og frekk stikker av Jones mot Camacho inn bak Newcastle-forsvaret i boksen. Avslutningen stoppes.

71. min: Newcastle bytter Joyce inn for Allen.

67. min: Liverpool bytter for andre gang. Gerrard prater og gir beskjeder til Simmonds på sidelinja, og sender ham innpå. Ut går tomålscorer McAuley.

65. min: Liverpool har initiativet, flere hjørnespark og trykker gjestene bakover, men det renner ikke over av målsjanser.

61. min: Stor sjanse for Jones, som står umarkert og header etter corner. God innsvinger av Lewis, og Jones header ballen i en høy bue mot mål, men Newcastles keeper får slått ballen over.

58. min: Gult kort! Coyle må tåle et minutt med tilsnakk av dommeren etter en tøff takling sentralt på midtbanen. Så får Liverpool-spilleren etter hvert se det gule kortet.

55. min: Kampen bølger noe frem og tilbake nå. Liverpool har hatt ballen klart mest, men sliter med å finne riktige løsninger når de nærmer seg boksen. Newcastle er skumle med raske kontringer.

50. min: Millar holder en motstander i trøya og stopper et angrep. Gult kort.

49. min: Nå prøver Millar seg med skudd. Han skjærer inn fra venstre og skyter hardt på Newcastle-keeperen.

48. min: Millar viser hurtigheten sin når han stormer seg fri på venstresiden, men innlegget i stor fart er upresist.

46. min: Liverpool setter i gang den andre omgangen.

Pause (2–2)

God underholdning og periodevis flott fotball i Kirkby. Liverpool har hatt ballen klart mest etter en jevnere første halvdel av omgangen, men ikke skapt spesielt mer enn gjestene, som heller ikke blir nervøse av å holde på ballen.

Tagseth har vært god i sin midtbanerolle og vært mye involvert, men det er spissen McAuley som stikker av med fokuset etter to scoringer. I tillegg mange gode involveringer av venstreback Lewis, med én assist så langt.

Newcastles første utlikning, av midtstopper Cass, ble nesten kopiert av samme mann rett etter 2–1, men 2–2 kom likevel før sidebyttet da lagets nummer 9, Allan, ble spilt igjennom. Uavgjort er en grei stilling etter en artig omgang på Liverpool-akademiet.

Samtidig spiller for øvrig Liverpool U23 borte mot Arsenal samtidig. Der står det 0–0 til pause.

1. omgang

45. min: Kjempesjanse for Liverpool rett før pausen. Tagseth spiller Millar fri på venstre, og innlegget mot Jones er presist. Han skyter på direkten, men rett i ryggen til McAuley som står foran mål.

45. min: To minutter legges til.

45. min: 2–2 Thomas Allan! Newcastle utlikner når en god pasning fra midtbanen åpner Liverpool fullstendig opp. Allan kommer igjennom og er alene med keeper, og har ingen problemer med å sette inn lagets andre.

38. min: Nesten déjà vu i Kirkby! Slik som rett etter 1–0 får Newcastle frispark i god posisjon for innlegg. Igjen slår Longstaff ballen glimrende inn mot målscorer og midtstopper Cass, men denne gangen går headingen rett på Liverpools keeper. De røde er svært heldige som fortsatt leder.

34. min: 2–1 Glen McAuley! Glimrende angrep og avslutning av de røde. Glennon spiller en god ball ut til Lewis, som stormer ned mot dødlinja og legger flott inn. Foran mål stiger McAuley til værs og stanger inn ledermålet.

33. min: De røde dominerer ballbesittelsen for øyeblikket. Men gjestene slipper ikke til mye på egen halvdel.

26. min: Anført av Tagseth har Liverpool grepet godt tak i oppgjøret nå. Nordmennen, med nummer 8 på ryggen, er ofte involvert, og har alt vist prov på nærteknikk, gode pasninger, innlegg og godt pressarbeid så langt. Venstreback Lewis har også vært frisk og kommet til flere innlegg.

21. min: Liverpools første bytte for kvelden. Luis Longstaff må ut grunnet skade. Angriperen har spilt med smerter etter en tidlig duell. Inn kommer Rafa Camacho.

18. min: Begge lag nøler ikke med å holde ballen i laget når muligheten byr seg. To ballsikre ellevere som ønsker å spille etablert fotball.

16. min: Flott redning av Atherton når Newcastle-spiss Allan får stå upresset og heade et innlegg mot mål. Avslutningen går nokså rett på sisteskansen, men han må strekke seg og får slått kula over tverrliggeren.

13. min: Tagseth og Newcastles Longstaff blir begge liggende etter en sklitakling mot hverandre, der duoen dundrer inn i høy fart. Begge får behandling, kommer seg på beina igjen og fortsetter kampen.

11. min: Vertene ruller fint opp ut mot venstre, men det påfølgende innlegget fra Millar – på venstresiden i Liverpools angreprekke – er upresist.

10. min: 1–1 Lewis Cass! Midtstopperen lurer offsidefella og styrer inn utlikningen på et godt slått frisparkinnlegg.

7. min: 1-0 Glen McAuley! Liverpool opprettholder trykket etter en dødball, og et innlegg mot bakre stolpe blir sendt tilbake foran mål av Millar, der McAuley hamrer ballen høyt i nettet fra kloss hold.

3. min: Nokså rolig åpning på oppgjøret, men ikke kjedelig. Begge lag er tydelig interesserte i å angripe. Liverpool har ballen mest.

1. min: Kampen er i gang. Overskyet på Merseyside i kveld.

Før kampen

Etter sesongens første trepoenger i målfesten mot Blackburn forrige helg, der Edvard Sandvik Tagseth debuterte og vartet opp med både mål og assist, tar Steven Gerrards U18-lag imot Newcastle i kveld.

Avspark på akademiet i Kirkby er klokka 20 norsk tid. Kampen vises direkte for abonnementer på LFCTV.