Tre kjappe: Tid for forandringer?

Redaksjonen om lagoppstillingen mot Palace, Mohamed Salahs innsats og Andy Robertsons fravær.

18. aug 2017 kl 08.53 Einar Kvande

Jürgen Klopp har stilt med samme startellever i de to første kampene – bør han etter din mening endre på laget til kampen mot Crystal Palace?

Tore Hansen:

– Med Coutinho og Lallana fortsatt ute skjer det kanskje lite fra midtbanen og fremover? Med tanke på at Palace ligger midt mellom to viktige kvalifiseringskamper til Champions League er det likevel ikke unaturlig om Klopp tenker Hoffenheim med dette laguttaket. Vi har imidlertid brukbart med hviletid og vi slipper også reisetid. James Milner hadde et positivt innhopp i Tyskland og er for meg et alternativ på venstrebacken og på midtbanen. Verken Moreno eller noen av de tre på midtbanen har hatt spesielt god start. Jeg er ingen stor tilhenger av Moreno. Vi må ha inn mer trygghet i forsvaret og da bør vi begynne med «the weakest link». Hadde vært gøy å få se mer av Robertson i en ligakamp.

Arve Vassbotten:

– Det vil alltid være en viss rotasjonsfare inn mot den ekstremt viktige returkampen mot Hoffenheim neste uke. Men jeg ser ikke så veldig mange endringer Klopp kan gjøre utifra den benken som er tilgjengelig. Vår soleklart viktigste spiller akkurat nå er etter min mening Sadio Mané, så kanskje det kan være smart å benke ham fra start i håp om at en seier kan dras i land uten å risikere skade på senegaleseren før returkampen i Champions League-kvalifiseringen. I så fall ville jeg satt Firmino ut på venstrekanten og fått inn Sturridge eller Solanke i midten. Jeg mener også det er på tide å bytte ut Aleberto Moreno. Han viste seg bra fram i preseason, har nå fått prøvd seg og vist at han fortsatt sprer uro defensivt. Man skal ikke se bort ifra at det momentet gjør at Dejan Lovren også har sett ekstra usikker ut. Offensivt synes jeg heller ikke han bidrar nok til å forsvare plassen. Jeg er fan av at Klopp gir folk en ny sjanse, kanskje skal Moreno få én kamp til mot Crystal Palace på seg til å bevise. Men mot Hoffenheim håper jeg virkelig uansett å se James Milner tilbake på venstrebacken. Det er et langt tryggere valg.

Torbjørn Flatin:

– Jeg ville ha satt inn en ny venstreback. God pre-season eller ikke, Alberto Moreno er bare ikke stødig nok defensivt til å spille back i en bakre firer. Som vingback kanskje, eller som back up ute på venstrevingen, men ikke som forsvarsspiller. Jeg ville ha satt inn Andy Robertson. Midtbanen med Hendo, Can og Wijnaldum er også noe traurig, og jeg mener jeg selv var en av de som nevnte i fjor høst at jeg håpet jeg aldri fikk se den treeren sammen igjen på midtbanen. Nå er både Lallana og Coutinho ute og som gjør alternativene begrensede. Milner blir noe av de samme, selv om jeg synes han hadde et godt innhopp i Tyskland, mens det kunne vært spennende å gi Marko Grüjic en sjanse – men skadefrie blir det nok de samme tre igjen.

Hva er din dom over nykommer Mohammed Salahs innsats i de to første kampene?

Tore Hansen:

– Ekstremt bra kjøp og i tillegg til en god pris i dagens marked. For meg fremstår han som en moderne John Barnes, bare at han spiller på motsatt side. Slepen teknikk, god fart og scorer jevnt med mål. En spiller som kan løfte oss langt. Terningkast 6 så langt selv om ingen av kampene har vært perfekt, men en spiller som oser kvalitet og jeg gleder meg å se mer av i den røde trøya. En eller to spillere av tilsvarende kvalitet inn på laget og vi kan helt klart være med å kjempe om det meste igjen.

LOVENDE TAKTER
LOVENDE TAKTER  Mohamed Salah har fått en god start i Liverpool-trøya.

Arve Vassbotten:

– Etter en litt famlende førsteomgang mot Watford synes jeg han virkelig fikk vist hva som bor i ham med å skaffe straffe, og siden score selv. Fortsatt er han litt rusten i avslutningene, men jeg synes han gir en helt ny dimensjon til angrepsrekka nå med to hurtigtog på hver side. For å utnytte det til fulle må nok kreativiteten på midtbanen opp noen hakk også. Med Henderson, Can og Wijnaldum mangler Klopp dessverre den spilleren, Coutinho og/eller Lallana, som sender de briljante pasningene inn i bakrommet. Han trenger nok også noen kamper på å få samhandlingsmønsteret med Firmino og Mané til å sitte ordentlig. Men jeg synes allerede han viser at han kommer til å bli en suksess denne sesongen.

Torbjørn Flatin:

– Han har vært god, og en som utfyller Mané og Firmino fint i den fremre treeren. Jeg tror også det er mer å gå på, når Liverpool lærer å utnytte ham enda bedre med sin enorme fart på kontringer.

Ett av sommerens tre kjøp, Andy Robertson, er ikke engang blitt funnet verdig en plass på benken i de to kampene som er blitt spilt. Hva er dine tanker rundt dette?

Tore Hansen:

– Som nevnt kan han være aktuell til laget lørdag og det hadde vært interessant å få se mer av ham i den røde trøya. Jeg regner med at Watford-kampen også definerte litt hvordan laguttaket til Hoffenheim kom til å bli, og at det ikke var kampen for de store endringene. Så Palace er absolutt en kamp hvor Klopp kan vise frem litt av bredden i stallen og ikke minst Andy Robertson.

VENTER PÅ SJANSEN
VENTER PÅ SJANSEN  Jürgen Klopp har ikke benyttet Andy Robertson ennå.

Arve Vassbotten:

– Jeg synes det virker fornuftig av Klopp å introdusere ham sakte. I de to første kampene har han hatt Milner på benken, og trenger ikke et tredje alternativ på venstreback. Kanskje trenger Robertson også ekstra tid for å lære seg systemet, og for å få inn intensiteten Klopp ønsker. Kanskje er det naturlig at han for alvor er å regne med etter landslagspausen, at han får noen innhopp etter det og for eksempel starter den første ligacupkampen.

Torbjørn Flatin:

– Jeg ser at Klopp kommenterer at han er fersk og har mer å lære i måten manageren ønsker å spille på, så det er opplagt noe han har sett og som han ikke er helt fornøyd med. Jeg synes det han viste under pre-season var ganske så lovende. Det at han ikke har vært på benken er nok noe tilfeldig og fordi Klopp vil ha en midtstopper og en allsidig spiller som James Milner isteden, men jeg tror han snart har spilt seg inn på venstrebacken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]