Tok bare fire dagers ferie i sommer

Sadio Mané har egen kokk, drikker ikke alkohol og da han skulle besøke hjemlandet i sommer, tok han med seg legen.

19. aug 2017 kl 00.39 Arve Vassbotten

Sadio Mané hadde en fantastisk debutsesong for Liverpool med 13 mål i Premier League og sju målgivende (5 i PL og 2 i ligacupen), og det i en sesong der han gikk glipp av flere kamper på grunn av afrikamesterskapet og skade.

Sesonginnspurten ble spolert av en meniskoperasjon han måtte igjennom i april.

– Når du er profesjonell, må du være klar for alt. Noen ganger er det nedturer, andre ganger oppturer. Da jeg ble skadet var det ikke lett for meg. Jeg ville være frisk hele sesongen og hjelpe lagkameratene, sier Mané i intervju med Daily Mail.

– Jeg måtte finne en måte å bli raskt skadefri på. Mamma kom og bodde hos meg, og det hjalp. Før preseason hadde jeg en uke ferie og dro tilbake til Senegal, men selv da hadde jeg med meg legen.

– Jeg hadde tre økter med han, så jeg har egentlig bare hatt fire dagers ferie. Du kan ha ferie seinere. Dette er dette som teller, sier han.

USTOPPELIG:
USTOPPELIG:  Motstanderne har hatt problemer med å hanskes med Mané i sesongens to første kamper.

Har mer å komme med

Tilbake fra skade har Mané åpnet sesongen forrykende. Og med arbeidsmoralen han legger ned, er han ikke i tvil om at han har mer å komme med.

– For å være ærlig har jeg mer på lager. Mye mer. Man kan ikke si som 25-åring at man vet alt. Jeg kan fortsatt lære, jeg vet hvor langt jeg vil nå. Så la oss se hva vi kan oppnå.

Han får spørsmål om et slikt mål er å bli årets afrikanske spiller.

– Jeg tror ikke det er det høyeste målet for meg. Hovedmålet er å vinne trofeer for dette laget. Men om jeg får den prisen i framtiden vil det selvsagt være flott. Jeg ser bare fram til denne sesongen. Jeg vet vi kan bli sterkere, og jeg vet vi kan bli bedre.

Jeg har en kokk som lager mat for meg, jeg liker å spise sunt. Jeg drikker ikke, jeg har aldri prøvd det i mitt liv og har heller aldri røyketSadio Mané

Har egen kokk

Sadio Mané vokste opp i landsbyen Banbali sør i Senegal. I intervjuet forteller det nå 25 år gamle hurtigtoget om hvor opptatt han var av å komme seg på fotballtrening hver onsdag etter skolen og på lørdag morgen da han var ung.

Han pleide å løpe litt over tre km i tillegg til seks-sju runder rundt banen før trening og kamp. Farten og utholdenheten har han beholdt siden.

– Det er naturlig for meg. Det er ikke noe jeg trenger å jobbe med. Det er noe Gud ga meg. Da jeg var på skolen løp vi alltid konkurranser. Jeg var god på det. Jeg sprintet alltid, men kan løpe lange distanser også.

– Jeg har alltid elsket å løpe, fra da jeg var ung, sier han.

Det er liten tvil om at Mané gjør alt han kan for å holde seg på topp.

– Jeg er på gymmen to ganger i uka og tar mageøvelser. Det er veldig, veldig viktig. Jeg har korte økter fordi jeg ikke vil bli for stor.

– Jeg kjenner kroppen min, og vet hva som er bra for meg. Jeg har en kokk som lager mat for meg, jeg liker å spise sunt. Jeg drikker ikke, jeg har aldri prøvd det i mitt liv og har heller aldri røyket, sier Mané.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]