– Tror Coutinho vil akseptere at han må bli

Liverpool tror Coutinho vil akseptere at han ikke blir Barca-spiller i sommer, og igjen levere som før.

21. aug 2017 kl 23.32 Arild Skjæveland

Barcelona har gitt opp å signere Philippe Coutinho denne sommeren. Det meldte Guillem Balague tidligere i dag, og nå resten av pressen.

Deres tredje og siste bud hadde en svarfrist kl. 20.00 norsk tid i går kveld - men ifølge James Pearce i Liverpool Echo var ikke dette noe LFC forholdt seg til eller svarte på. Spilleren skulle rett og slett ikke selges uansett pris.

Pearce skriver at Jürgen Klopp, Michael Edwards og eierne var samstemte. Det var alt for sent i overgangsvinduet for å finne en fullverdig erstatter.

– Tror han aksepterer det

Philippe Coutinho har ikke trent siden Liverpool var i München, og det er ikke sannsynlig at han vil involveres mot verken Hoffenheim på onsdag eller Arsenal på søndag.

Echos LFC korrespondent skriver videre at Klopps oppgave nå blir å motivere en spiller som har kommet i unåde med The Kop, og skapt en frustrerende unødvendig støy for manageren. Det er lite sannsynlig at dét vil skje før etter landslagspausen.

«Det å få Coutinho til å finne tilbake til den han var kan bli en større utfordring enn å kurere ryggskaden han har slitt med i tre uker», skriver Pearce.

Coutinho sendte en e-post til Michael Edwards med krav om å bli solgt, og informerte Liverpool om at han ikke ønsket å spille for klubben igjen. Pearce mener spilleren fikk dårlige råd fra agent Kia Joorabchian, ettersom Liverpool aldri kom til å gi etter denne gang.

Spilleren gikk aldri til streik, og har kommet til Melwood for å få behandling. Liverpool har tro på at de vil få tilbake Coutinho som den spilleren han var forrige sesong og før Barcelona meldte sin interesse.

«Liverpool tror han vil akseptere sin skjebne, skjerpe seg, og igjen levere for laget. Med VM neste sommer, må han prestere på toppnivå for å kunne representere sin nasjon. Coutinho har mye han må få rettet opp. For fire år siden var Luis Suarez i same posisjon etter å ha blitt nektet overgangen han krevde. Uruguayaneren tilbakebetalte med å levere en fantastisk sesong, og Klopp kan bare håpe at Coutinho svarer på en lignende måte» skriver Pearce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]