Southamptons styreleder: Van Dijk er ikke til salgs i dette vinduet

Southampton-ledelsen står på sitt også etter eierskiftet i klubben.

16. aug 2017 kl 17.54 Arve Vassbotten

Southamptons styreleder Ralph Krueger fremholder i et intervju med Simon Peach i Press Association, at de ikke vil selge Virgil van Dijk i sommer.

– Virgil er ikke til salgs i dette vinduet og det er ikke personlig. Det handler ikke om han, det handler om et mye, mye større bilde.

– Den første sommeren jeg var her forsvant fem spillere og seks kom inn, og da er ikke akademiet inkludert. Den andre sommeren forsvant tre, og sju kom inn, og den tredje sommeren forsvant fem, og fem kom inn. Nå er det en ut og to inn, og det er slik vi ønsker å ha det, sier han.

Prinsippfast

Han understreker at ambisjonen er spill i Europa, og at klubben derfor må skifte retning.

– Det er et prinsipp, en vei og en uttalelse vi trenger å ta for å komme til et nytt nivå som klubb, sier Krueger og legger til at de er fast bestemt på å holde den linja.

Tidligere denne uka kjøpte Gao-familien fra Kina opp 80 prosent av aksjene i klubben, og derfor var det en viss spenning til hvordan de nye eierne ville forholde seg til van Dijk-saken. Men styreformannen sier de nye eierne står hundre prosent bak strategien.

James Pearce i Liverpool Echo skriver på Twitter etter at uttalelsene kom at styreformannen med det «effektivt har stoppet Liverpools håp om å signere van Dijk i dette transfervinduet».

Krueger, som blant annet har bakgrunn som hovedtrener i Edmonton Oilers i NHL, tror også at van Dijk kan komme tilbake i spillertroppen og bli tilgitt av fansen til tross for at han leverte inn en offentlig transfer request.

Han hevder også at det er kommunikasjon mellom stopperen og manager Pellegrino.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]