Van Dijk har lagt inn transfersøknad

Virgil van Dijk har bedt Southampton om å selge ham i sommer, og nederlenderen har lagt inn en formell transfersøknad.

7. aug 2017 kl 18.18 Einar Kvande

Liverpool-linkede Virgil van Dijk la i dag inn en formell transfersøknad hos sin arbeidsgiver Southampton, og midtstopperen har også kommet med en pressemelding. Der skriver han følgende:

«Jeg beklager å måtte meddele at jeg i dag har lagt inn en transfersøknad og ønsker å forlate Southampton Football Club.

Dessverre føler jeg ikke at jeg har noe alternativ, etter at jeg fikk beskjed om at klubben akter å gi meg en disiplinærstraff og en bot tilsvarende to ukers lønn. Jeg kommer til å anke det jeg mener er en urettferdig straff, og klubbens manglende evne til å følge korrekt disiplinærprotokoll.

De siste seks månedene har jeg hatt en rekke diskusjoner med representanter for styret, tidligere manager Claude Puel og nåværende manager Mauricio Pellegrino, der jeg har informert dem alle om at jeg ønsker å forlate klubben i søken etter en ny utfordring.

Jeg er veldig ambisiøs, og ønsker å oppnå så mye som mulig i det som er en kort profesjonell karriere. Jeg ønsker å spille europacupfotball igjen, og kjempe om de store trofeene, og derfor ønsker jeg at Southampton skal vurdere interessen for meg fra toppklubber, dersom den fortsatt eksisterer.

Jeg er veldig frustrert over klubbens standpunkt. De sier jeg ikke er til salgs, og jeg er skuffet over at forespørsler fra flere toppklubber konstant blir avslått.

I tiden mens jeg har gått skadet har jeg fått perspektiv på en rekke ting, og jeg skjønner nå hvor viktig det er å ta vare på mulighetene når de byr seg.

Jeg har hele tiden gjort dette klart for ledelsen i Southampton, i det jeg trodde var private og personlige samtaler. Jeg er skuffet over at disse samtalene stadig fant veien til media.

Jeg ønsker også å presisere at jeg aldri har nektet å trene. Jeg kan bekrefte at jeg ble spurt om jeg hadde tankene et annet sted, og på grunn av alt det jeg nå har nevnt svarte jeg åpent og ærlig at jeg hadde det under de gitte omstendighetene.

Etter denne samtalen med manageren forklarte han at han kun ønsket spillere som var 100% dedikerte til Southampton, og fortalte meg at jeg derfor måtte trene borte fra førstelaget.

Som en stolt proff ble jeg fornærmet over antydningen om at det var jeg som nektet å trene, og jeg føler det er viktig å få frem den sanne versjonen av historien.

Jeg hadde håpet å beholde det gode forholdet jeg alltid har hatt til alle i klubben, og spesielt fansen, men dessverre vil alt som nå har skjedd virke inn på dette.

Jeg ønsker å gjøre det klart at jeg er takknemlig for at Southampton har gitt meg sjansen til å spille i Premier League.

Men jeg føler at tiden er inne for å flytte på seg nå, og jeg håper jeg kan jobbe sammen med klubben for å finne en løsning som passer alle parter.»

Ingen kommentar fra Southampton

Lokalavisen Daily Echo i Southampton melder at The Saints ikke har vært tilgjengelig for kommentar etter at Van Dijk gikk ut med denne pressemeldingen.

Avisen forstår det imidlertid slik at klubben visste at Van Dijk kunne komme med et slikt utspill, og det som har skjedd har derfor ikke forandret klubbens standpunkt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]