Varsler mer rotasjon

Så lenge spillerne presterer, ønsker Jürgen Klopp å rotere oftere.

21. aug 2017 kl 10.38 Arve Corneliussen

– Med uavgjort mot Crystal Palace ville vi hatt to poeng istedenfor fire. Det ville ikke vært bra, men noe vi kunne løst. Det kan vi ikke i en Champions League-kvalifisering. Det er veldig intensivt for begge lag, og derfor gjorde vi endringene på lørdag, forklarer Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

Også Hoffenheim hvilte flere spillere i seieren mot Werder Bremen. Bare fem av dem som startet mot Liverpool startet i helgens Bundesliga-kamp.

– Forrige uke var utfordringen å være 100 prosent til Watford-kampen. Du kan ikke tenke på Hoffenheim-kampen, men du kan ikke glemme den helt heller. Det er utfordringen og situasjonen. Vi har alltid én hviledag før vi er i gang igjen, forteller Klopp.

Kommer tilbake

Liverpool Echo forventer at Dejan Lovren, Emre Can og Mohamed Salah returnerer til startoppstillingen på onsdag, og tror at Alberto Moreno og Trent Alexander-Arnold gjør det.

– Hvis vi kan rotere, må vi gjøre det. Joe Gomez, Ragnar Klavan og Daniel Sturridge hadde ikke spilt ennå. Andy Robertson debuterte. Hvis de presterer slik som de gjorde, kommer vi til å rotere ofte. 100 prosent sikkert, sier han.

– Hvis de ikke presterer, kan vi ikke rotere. Vi kan ikke bare kaste borte en kamp og si at den ikke er viktig. Alle vet at det ikke er mulig, spesielt i England, mener Klopp.

– Med Alexander-Arnold er det annerledes, fordi det ikke gir mening å la ham spille så ofte. De andre gir vi en pause fordi det er så anstrengende mentalt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]