Før kamp i motstanderleiren:– Vi har hatt et strålende overgangsvindu

For lørdagens motstander har det sett best ut utenfor banen i preseason.

11. aug 2017 kl 19.18 Arve Corneliussen

– Preseason har vært blandet drops for oss. På banen har det sett ganske dårlig ut med tap mot AFC Wimbledon og Rangers, en kjedelig seier mot Viktoria Plzen og to 0-0-kamper mot Aston Villa og Real Sociedad. De målløse kampene er et klart tegn på at vi trenger å forsterke fremover, mener Andy Lewers, mannen bak Watford-bloggen The Hornets' Nest.

Lørdagens motstander har hentet spillere som Nathaniel Chalobah, Will Hughes, Andre Gray og Kiko Femenía denne sommeren.

Det er Lewers godt fornøyd med.

– Det er utenfor banen vi har imponert denne sommeren. Vi har hatt et av de beste overgangsvinduene i ligaen hittil. Spesielt har Will Hughes imponert meg i preseason, og han er definitivt en folk bør ha et øye til, sier Lewers.

Ny manager

Foran denne sesongen har Watford erstattet Walter Mazzari med tidligere Hull- og Olympiakos-manager Marco Silva.

– Det høres nok rart ut, men det beste med den nye manageren er at han snakker engelsk. Mazzari brukte oversetter hele sesongen, og Silva inn har vært et friskt pust. En viktig del av Watford er det tette båndet mellom klubben og supporterne, og det var helt fraværende i fjor, forteller Watford-bloggeren.

Mazzari spilte ofte med tre bak forrige sesong. Lewers tror Silva kommer til å legge om til fire bak.

– Magefølelsen min sier 4-1-4-1 mot Liverpool. Silva liker at laget angriper gjennom vingene, og der har vi spillere som Pereyra og Success som liker å skjære innover. Hvis Watford får formasjonen til å sitte allerede, tror jeg vi kan skape noen problemer fremover mot Liverpool.

– Midtbanen vår er veldig mye sterkere enn forrige gang vi møtte Liverpool. Doucouré spilte knapt nok forrige sesong, men ser ut til å være en skjult diamant i den defensive midtbanerollen. Du har også Cleverley, Chalobah, Hughes, Capoue og Pereyra som gjør at det ser veldig bra ut sentralt, mener Lewers.

– Denne uken hentet vi Richarlison og Gray inn for å forsterke angrepet, noe vi desperat trengte med tanke på Deeneys skade. Jeg tipper vi får se begge i aksjon på lørdag.

Økte sjanser

Lewers forklarer at han vanligvis aldri har troen når Watford skal møte Liverpool, men skader og Coutinho-situasjonen gjør ham mer optimistisk.

– Hvis du hadde spurt meg om dette for en uke siden, ville jeg spådd en garantert Liverpool-seier. Med to nye signeringer i angrep for oss, skaden til Adam Lallana og et håp om at Coutinho ikke spiller, er jeg faktisk veldig optimistisk. Jeg tror vi har en realistisk sjanse til poeng nå.

Stig Torbjørnsen, som er en del av Watfords speiderteam, er ikke spesielt imponert over Watfords hyppige managerbytter.

– De bytter manager oftere enn vanlige folk bytter klær. I tillegg har de veldig mange spillere i omløp, og jeg tror ikke det er noe å satse på for en klubb. De har heller ikke noen rød tråd i det de gjør. Det er ikke slik at de erstatter en italiensk manager med en ny italiener. Jeg tror det de holder på med er negativt, mener Torbjørnsen.

– Samtidig skal det sies at Silva gjorde en god jobb i Hull. Han er en bedre mann enn han som var der, og fikk mye ut av lite da han var i Hull, legger Torbjørnsen til.

DEBUT:
DEBUT:  Denne uken slo Watford ny overgangsrekord med £18,5m for Andre Gray. Forrige sesong scoret han ni mål på 26 starter for Burnley i ligaen.

Usikkert angrep

Ifølge Premierinjuries.com er det usikkert om Troy Deeney rekker kampen mot Liverpool. Dermed ligger det til rette for at nysigneringen Andre Gray kan få debuten sin allerede.

– Om Deeney ikke spiller er det et tap, for han betyr mye for dem. Samtidig skal det sies at Gray har vært veldig bra i Burnley. Han har gått litt under radaren, men scoret masse og er en måljeger, forklarer speideren.

– Da han spilte i lavere divisjoner, var faktisk Gray en spiller vi så på til norske klubber. Han er en veldig bra Watford-signering, men ville jo ikke vært et bra kjøp til Liverpool for eksempel, påpeker han.

Mens Watford har forsterket helt fremme, mener Torbjørnsen de gjorde en feilvurdering da de ga Heurelho Gomes fornyet tillit med ny kontrakt.

– At de forlenget med keeperen synes jeg var veldig rart. Han er veldig midt på treet. Jeg mener Watford er totalt underlegne Liverpool, og ser for meg en kamp der Liverpool har mye ball mot et dypt Watford.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]