Tre kjappe:- Vi tar gjerne en kamp mot Barca på Anfield

Redaksjonen har satt opp sine ønskede motstandere foran kveldens CL-trekning, og hvem en vil at Liverpools helst ikke skal møte.

24. aug 2017 kl 12.28 Torbjørn Flatin

Dette er lagene Liverpool, i seedingsgruppe 3, kan møte ved trekningen i Monaco kl 18.00 (vi har fjernet de engelske lagene da lag fra samme nasjon ikke kan være i samme gruppe):

1)
Real Madrid (Spania), Bayern München (Tyskland), Juventus (Italia), Benfica (Portugal), Monaco (Frankrike), Spartak Moskva (Russland), Shaktar Donetsk (Ukraina)

2)
Barcelona (Spania), Atletico Madrid (Spania), Paris Saint-Germain (Frankrike), Borussia Dortmund (Tyskland), Sevilla (Spania), Porto (Portugal)

4)
Celtic (Skottland), Feyenoord (Nederland), NK Maribor (Slovenia), RB Leipzig (Tyskland), Sporting (Portugal), CSKA Moskva (Russland), Qarabag (Aserbajdsjan), Apoel (Kypros)

Hva vil være en drømmegruppe for Liverpool?

Arild Skjæveland:

- Det er vanskeleg denne gong, men ein må vel nesten seie Shaktar eller Spartak frå pot 1, sjølv om det utriveleg reise der til. Pot 2 er vanskeleg. Hadde kanskje vore kjekt å kunna hevna Sevilla etter Europa League-finalen, men Porto ser ut til å vera tøffast motstandar. Gjerne Celtic og Brendan Rodgers frå pot 4. Nei - det hadde vore kjekt med eit storlag som angriper og. Eg tek gjerne Barcelona igjen, slik dei oppfører seg og korleis det ser ut til å stå til i den klubben denne sommaren. Spartak, Barcelona og Celtic, takk.

Tore Hansen:

- Ja, hva er drømmegruppa? Det hadde vært kult å møte Barcelona – og slått dem ut med Coutinho sentralt på vår midtbane – og det hadde jo også vært artig å møte andre storklubber når vi nå er tilbake i det gode selskapet. Real Madrid eller Bayern vil bli topp kvelder på Anfield tidlig på høsten. Imidlertid blir vel drømmegruppa likevel noe, på papiret, mer enkelt og overkommelig. Noe sier meg likevel at det kommer storkanoner på besøk. Med mulighet til å velge selv ville jeg gått for noe så kjedelig som: Shaktar Donetsk, Porto og Apoel.

Arve Vassbotten:

- Benfica, Sevilla, Liverpool og Celtic kunne blitt en fin gruppe. Korte reiseavstander og overkommelige motstandere, selv om det kanskje finnes dårligere lag i gruppe fire så hadde det jo vært spennende med et par møter mellom Rodgers og Klopp og ikke minst publikumsmessig vil det bety to kamper med enorm stemning.

Hva vil være den verste trekningen?

Arild Skjæveland:

- Real Madrid vil eg ikkje ha igjen, dei peikar seg ut til å vera soleklare favorittar i år. Frå pot 2 kan ein godt unngå Paris Saint-Germain, mens RB Leipzig truleg er det beste laget i pot 4.

Vil helst unngå -
Vil helst unngå -  Naby Keita og Leipzig regnes som en farlig motstander fra seedingsgruppe 4.

Tore Hansen:

- Verste gruppe for oss vil være noe a la: Real Madrid, PSG og Leipzig.

Arve Vassbotten:

- Real Madrid, Paris Saint-Germain, Liverpool og RB Leipzig ville blitt en uhyre spennende gruppe, men litt for tøff for hjertet. En del av meg ønsker jo å se Liverpool mot Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Juventus, Paris Saint-Germain eller Atletico Madrid, men sparer gjerne kamper mot disse lagene til eventuelt seinere i mesterskapet. Om vi skulle ende med noen av dem så håper jeg aller mest vi unngår Real naturlig nok. I gruppe to er det også mange tøffe lag, og siden engelske lag ikke blir satt opp i samme gruppe vil man med stor sannsynlighet få en tøff motstander herfra. Atletico Madrid, Paris, Borussia Dortmund og Barcelona, vet ikke hva som er verst på nåværende tidspunkt, men alle de ville være knalltøffe motstandere å få. RB Leipzig er vel det eneste laget jeg helst vil unngå i siste gruppe, men det kan også være bra å slippe å reise til Russland og Aserbajdsjan i midtuker.

Et lag dere gjerne vil se på Anfield, uavhengig av styrke og svakhet?

Arild Skjæveland:

- Eg trur eg vil ha Barcelona faktisk. Rett og slett fordi dei har vore så forbaska irriterande den siste månaden, og fordi det hadde vore kjekt å sjå korleis ein klarte seg mot eit slikt lag som helst berre vil angripe.

Tore Hansen:

- Mange gode lag og mange potensialt gode oppgjør som ligger her. Det er nesten bare å velge eller vrake. Barcelona er nevnt, av naturlige årsaker. Det hadde garantert gitt tenning på tribunene. Det hadde også vært gøy å sette Sevilla på plass etter finalen i Basel. Keita på Anfield hadde også blitt interessant, men det er noe i meg som likevel gjerne vil unngå et slikt møte. Celtic vil bringe frem både nostalgi og romansen i meg med tanke på alle de sterke båndene mellom klubbene. Snart har vi fasiten. Det er bare å lene seg tilbake og glede seg.

Tar gjerne et gjensyn -
Tar gjerne et gjensyn -  med Brendan Rodgers og lidenskapelige skotter.

Arve Vassbotten:

- Har jo nevnt Celtic allerede. Trekker man først et spansk lag i gruppa, så er Sevilla å foretrekke, men jeg skulle gjerne se Liverpool kjøre over Barcelona som straff for den smakløse Coutinho-oppførselen deres i sommer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]