– Vil slite med å spille seg inn på laget

Jamie Carragher tror ikke Alex Oxlade-Chamberlain vil bli fast inventar på Liverpools midtbane. Torbjørn Flatin er delvis enig.

31. aug 2017 kl 21.21 Einar Kvande

Alex Oxlade-Chamberlain ser på seg selv som midtbanespiller, men Jamie Carragher levner Liverpools ferskeste kjøp liten sjanse for å bli førstevalg på midtbanen til Jürgen Klopp, hvor han vil få konkurranse fra karer som Jordan Henderson, Gini Wijnaldum, og Emre Can, samt Philippe Coutinho og Adam Lallana når de to er tilbake.

– Han har snakket mye om å spille sentralt på midtbanen, så det vil bli interessant å se hva som skjer i Liverpool, som har fem eller seks veldig gode sentrale midtbanespillere, uttalte Carra på Sky Sports News.

– Jeg er ikke så sikker på at det er plass til Oxlade-Chamberlain i den trioen på midten når alle er skadefrie, la Liverpool-legenden til.

– Han er en god spiller for troppen, men sentralt på midten? Jeg klør meg fortsatt i hodet over dette. Men når Jürgen Klopp kjøper ham når han bare har 12 måneder igjen av kontrakten sin, har han helt sikkert en plan for hvordan han skal bruke ham.

Ett offensivt alternativ til Can og Gini

Redaktør i supporterklubben, Torbjørn Flatin, er enig med Carragher at Oxlade-Chamberlain nok vil slite med å bli noe førstevalg i Liverpool.

– Jeg tror han er mest aktuell som indreløper i første omgang. Det har fungert bra med de tre i angrepet så langt, så jeg ser Oxlade-Chamberlain mest som et offensivt alternativ til Emre Can eller Georginio Wijnaldum, sier Flatin.

– Jeg ser på Oxlade-Chamberlain som en relativt ung spiller som kan spille på mange plasser. En type som Klopp liker, som er teknisk god og allsidig. Det er skummelt å låse en slik spiller til en bestemt plass, føler jeg.

Flatin poengterer at Liverpool skal kjempe på fire fronter utover sesongen, og at Oxlade-Chamberlain derfor blir kjekk å ha i troppen.

– Jeg ser ham også som en spiller som Klopp kan utvikle videre. Utviklingen hans har stått stille i et par sesonger, og han har vært en del plaget av skader. Jeg tror han ble skaltet og valtet litt med i Arsenal.

– Det er klart han må kjempe hardt for å få spilletid i Liverpool. Jeg tror imidlertid at Jürgen har lovet at han skal få sjanser, og da må han ta vare på disse. Jeg tror ikke han er blinket ut til å spille på en spesifikk plass, avslutter Flatin.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]