Enige med 13-åringens familie

Liverpool FC og Premier League har i fellesskap gått med på å betale kompensasjon til Stoke City og dekke skoleutgiftene til den 13 år gamle Stoke-spilleren som ufrivillig ble klubbløs.

20. sep 2017 kl 18.31 Einar Kvande

Liverpool ble som kjent straffet av Premier League for på ulovlig vis ha forsøkt å hente den da 12 år gamle gutten fra Stoke, og får ikke signere akademispillere fra andre engelske klubber før tidligst i mars.

Telegraph melder at Premier League og Liverpool FC nå har blitt enige med guttens familie om et forlik, slik at saken ikke havner i rettssystemet.

I en felles pressemelding fra Premier League og Liverpool FC heter det:

«The Premier League og Liverpool FC har kommet frem til en konstruktiv avtale når det gjelder den fremtidige utdanningen til en ung spiller som ikke fikk bli registrert hos klubben. I henhold til denne avtalen vil spilleren kunne fortsatte utdanningen sin ved sin nåværende skole. Han står også fritt til å slutte seg til en ny klubb i akademisystemet uten at denne klubben må betale noen form for kompensasjon, da det hele er opp og avgjort med hans forrige klubb, Stoke City. Vi forstår at dette har vært en vanskelig situasjon for en ung person. Vi er glade for at saken er løst, og vi ønsker ham alt godt for fremtiden.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]