Før kamp i motstanderleiren:Alt står og faller på om formspissen blir klar

Jamie Vardy har vært dødelig effektiv mot Liverpool de siste kampene.

23. sep 2017 kl 08.22 Arve Corneliussen

– Den største forskjellen for Leicester fra ligacupen vil være om Jamie Vardy kommer tilbake eller ikke. Det handler ikke bare om målene han scorer, men hvor viktig han er for måten Leicester ønsker å spille på, sier Leicester Mercury-journalist Conor de Smith til Liverpool.no.

Stjernespissen har slitt med lysken denne uken, men var tilbake i trening torsdag. Så lenge han ikke får noen reaksjon, vil han være klar til lørdagens kamp.

Det vil i så fall være dårlig nytt for Liverpool. De tre siste kampene innbyrdes har Vardy scoret fem mål mot dem. Fire har vært på to hjemmekamper.

– Leicester valgte å kjøre den vanlige, kontringsbaserte stilen på tirsdag. Det fungerte åpenbart ikke med Slimani og Ulloa på topp. Vardy har den energien de trenger der fremme, og er nøkkelen til å plukke poeng på lørdag, mener de Smith.

Fortsetter i samme spor

Mercury-journalisten, som var til stede på Craig Shakespeares pressekonferanse fredag, forteller at manageren ikke ønsker en lignende start som på tirsdag.

– Shakespeare har nevnt en del ganger i forkant av kampen at de må starte med mer intensitet enn de gjorde i midtuken, så jeg tror ikke Liverpool kan forvente at de skal få dominere like mye i første omgang denne kampen.

De Smith tror imidlertid ikke at manageren kommer til å gjøre noen taktiske forandringer.

– De kommer sannsynligvis til å stille opp i den vanlige 4-4-2-formasjonen med en spiss like bak Vardy. De spilte på denne måten borte mot Manchester United, og spissene – Vardy og Okazaki – presset forsvarerne deres bra gjennom hele kampen. Det gjorde at United ikke klarte å spille like lett gjennom midtbaneleddet, forklarer han.

– Shakespeare kommer til å gå for å utnytte Liverpools forsvar, spesielt om de må starte med Gomez og Klavan igjen.

Shinji Okazaki var en viktig grunn til Leicesters forbedring i andre omgang. Den unge Mercury-journalisten tror japaneseren kommer tilbake på laget, etter å ha blitt vraket i to kamper på rad.

– Han er i fantastisk form, og er et veldig verdsatt medlem av stallen. Shakespeare har rost ham for innflytelsen han hadde i ligacupen, og det ligger an til at han starter like bak Vardy denne gangen.

SUKSESS:
SUKSESS:  Craig Shakespeare tok over et nedrykkstruet Leicester like før kampen mot Liverpool i fjor. Han sørget for at laget klatret til 12. plass i Premier League, og at de slo ut Sevilla i 8-delsfinalen i Champions League. Mot Atletico Madrid i kvartfinalen gikk Shakespeares menn å et hårfint 2-1-tap sammenlagt.

Det svake leddet

Helt på tampen av Deadline Day mistet Leicester Danny Drinkwater til Chelsea. Dermed har de mistet begge de sentrale midtbanespillerne som var med å vinne ligaen i 2016. Erstatteren, Adrien Silva, rakk de ikke å registrere før vinduet stengte.

Det bør være nok til å bekymre Leicester-fansen, mener de Smith.

– Leicester må passe seg for å ikke bli løpt over av Liverpools hurtige og kraftfulle sentrale midtbanespillere. Etter Drinkwater dro ser de svake ut sentralt.

– Det skal sies at Andy King har vært en utrolig trofast spiller, men han har ikke sett ut som svaret. Vicente Iborra trenger fortsatt å venne seg til tempoet i England, og han har knapt nok spilt i en duo på midtbanen i Spania.

Leicester står hittil med fire poeng i Premier League. Mercury-journalisten mener den tabellplasseringen lyver, og skryter av jobben Shakespeare har gjort med laget.

– De har spilt bedre enn den tilsier. De skulle ha vunnet kampen mot Huddersfield, og har bare tapt mot topp-seks-lag.

– På lørdag har Shakespeare ledet laget i 19 ligakamper. I løpet av dem har han plukket 27 poeng, noe som ville gitt dem en 7. plass halvveis forrige sesong. De tallene er et bevis på hvor bra han har gjort det. Denne sesongen har han likevel fått litt kritikk etter en treg start og noen diskutable laguttak, forteller han.

Fornøyd med seieren

For Leicesters supporterleder, Per Arne Hansen, har seieren i ligacupen bidratt til økt optimisme.

– Det gir en bra følelse å komme fra en 2-0-seier, og vi har god statistikk mot Liverpool. Det er ikke noe man bør kimse av, mener Hansen.

Han innrømmer likevel at det var enveiskjøring i første omgang, men klarte å ta ut noe positivt også fra første halvdel.

– Det var imponerende at vi klarte å holde Liverpool unna mål med det trøkket som kom mot, og det som var 20-80 i ballbesittelse. Vi sørget for at de ikke fikk de helt sinnsyke sjansene. Så var det utrolig at han byttet ut Coutinho, og mye snudde for oss da Okazaki kom inn, oppsummerer supporterlederen.

Nettopp Okazaki, som ikke har fått spille en full kamp denne sesongen, beskriver Hansen som en «unsung hero».

– Han er den spilleren som er helt vanvittig til å jobbe, og er uten tvil et friskt pust når han spiller. Av og til kan han score noen spektakulære mål, og du så jo bare hvor involvert han var i seieren på tirsdag, påpeker han.

OFFENSIV:
OFFENSIV:  Denne sommeren hentet Leicester Harry Maguire for om lag £17m. I Hull fikk stopperen mye oppmerksomhet for sine offensive bidrag, og stod for én vellykket dribling per kamp – så vidt færre enn Mohamed Salahs 1,2 i Roma (!), ifølge tall fra Squawka. Ikke verst for en spiller som, ifølge Premierleague.com, veier 100 kg.

Den viktige spilleren

Også Hansen er krystallklar på viktigheten av at Vardy rekker kampen.

– Han betyr mye, helt klart. Du hørte jo på Klopp og at det ikke akkurat er favorittspilleren hans. Han er en spiller som betyr utrolig mye for laget vårt, og gjør noen eksepsjonelle ting når han spiller, forklarer supporterlederen.

På tross av Islam Slimanis drømmescoring og at han står med tre mål på to kamper i ligacupen, er han langt fra selvskreven i lørdagens oppstilling.

– Vi fikk se der de spektakulære tingene han kan gjøre, men i perioder er han helt borte. Nå fikk vi ikke sett Iheanacho, og han vil jeg gjerne se mer av her.

Forsvunnet fra gullsesongen

Hansen mener det også blir viktig at Shakespeare klarer å knekke Riyad Mahrez-koden.

– Han er jeg veldig spent på fremover. Det har vært så masse rot og spekulasjoner rundt ham, og det er viktig for oss at han får skrudd hodet på plass igjen. Han hadde en elendig sesong i fjor, men så bra ut i enkeltkamper i oppkjøringen. Håpet er så klart at han skal blomstre igjen.

Supporterlederen er bekymret for at forsvaret ikke skal klare å stå imot denne gangen.

– Svakheten vår ligger bakover på banen. Det forsvaret som var bankers hver kamp med Simpson, Morgan, Huth og Fuchs er det mye mer usikkerhet rundt nå. Vi gjør mye oftere bytter nå, og det ser ikke like trygt ut. Med Huth ute føler jeg meg veldig sikker på at Dragovic går ut, og at Morgan og Maguire starter. Maguire har hvert fall ikke spilt seg ut av laget, mener han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]