I FORM:  Forrige sesong scoret Jamie Vardy 13 mål på 35 ligakamper. Nå har han scoret fire på fem – riktignok to av dem på straffe.

Før kamp i motstanderleiren:Alt står og faller på om formspissen blir klar

Jamie Vardy har vært dødelig effektiv mot Liverpool de siste kampene.

– Den største forskjellen for Leicester fra ligacupen vil være om Jamie Vardy kommer tilbake eller ikke. Det handler ikke bare om målene han scorer, men hvor viktig han er for måten Leicester ønsker å spille på, sier Leicester Mercury-journalist Conor de Smith til Liverpool.no. 

Stjernespissen har slitt med lysken denne uken, men var tilbake i trening torsdag. Så lenge han ikke får noen reaksjon, vil han være klar til lørdagens kamp. 

Det vil i så fall være dårlig nytt for Liverpool. De tre siste kampene innbyrdes har Vardy scoret fem mål mot dem. Fire har vært på to hjemmekamper. 

– Leicester valgte å kjøre den vanlige, kontringsbaserte stilen på tirsdag. Det fungerte åpenbart ikke med Slimani og Ulloa på topp. Vardy har den energien de trenger der fremme, og er nøkkelen til å plukke poeng på lørdag, mener de Smith. 

Fortsetter i samme spor

Mercury-journalisten, som var til stede på Craig Shakespeares pressekonferanse fredag, forteller at manageren ikke ønsker en lignende start som på tirsdag. 

– Shakespeare har nevnt en del ganger i forkant av kampen at de må starte med mer intensitet enn de gjorde i midtuken, så jeg tror ikke Liverpool kan forvente at de skal få dominere like mye i første omgang denne kampen. 

De Smith tror imidlertid ikke at manageren kommer til å gjøre noen taktiske forandringer. 

– De kommer sannsynligvis til å stille opp i den vanlige 4-4-2-formasjonen med en spiss like bak Vardy. De spilte på denne måten borte mot Manchester United, og spissene – Vardy og Okazaki – presset forsvarerne deres bra gjennom hele kampen. Det gjorde at United ikke klarte å spille like lett gjennom midtbaneleddet, forklarer han. 

– Shakespeare kommer til å gå for å utnytte Liverpools forsvar, spesielt om de må starte med Gomez og Klavan igjen. 

Shinji Okazaki var en viktig grunn til Leicesters forbedring i andre omgang. Den unge Mercury-journalisten tror japaneseren kommer tilbake på laget, etter å ha blitt vraket i to kamper på rad. 

– Han er i fantastisk form, og er et veldig verdsatt medlem av stallen. Shakespeare har rost ham for innflytelsen han hadde i ligacupen, og det ligger an til at han starter like bak Vardy denne gangen. 

SUKSESS:  Craig Shakespeare tok over et nedrykkstruet Leicester like før kampen mot Liverpool i fjor. Han sørget for at laget klatret til 12. plass i Premier League, og at de slo ut Sevilla i 8-delsfinalen i Champions League. Mot Atletico Madrid i kvartfinalen gikk Shakespeares menn å et hårfint 2-1-tap sammenlagt.

Det svake leddet 

Helt på tampen av Deadline Day mistet Leicester Danny Drinkwater til Chelsea. Dermed har de mistet begge de sentrale midtbanespillerne som var med å vinne ligaen i 2016. Erstatteren, Adrien Silva, rakk de ikke å registrere før vinduet stengte. 

Det bør være nok til å bekymre Leicester-fansen, mener de Smith. 

– Leicester må passe seg for å ikke bli løpt over av Liverpools hurtige og kraftfulle sentrale midtbanespillere. Etter Drinkwater dro ser de svake ut sentralt. 

– Det skal sies at Andy King har vært en utrolig trofast spiller, men han har ikke sett ut som svaret. Vicente Iborra trenger fortsatt å venne seg til tempoet i England, og han har knapt nok spilt i en duo på midtbanen i Spania. 

Leicester står hittil med fire poeng i Premier League. Mercury-journalisten mener den tabellplasseringen lyver, og skryter av jobben Shakespeare har gjort med laget. 

– De har spilt bedre enn den tilsier. De skulle ha vunnet kampen mot Huddersfield, og har bare tapt mot topp-seks-lag. 

– På lørdag har Shakespeare ledet laget i 19 ligakamper. I løpet av dem har han plukket 27 poeng, noe som ville gitt dem en 7. plass halvveis forrige sesong. De tallene er et bevis på hvor bra han har gjort det. Denne sesongen har han likevel fått litt kritikk etter en treg start og noen diskutable laguttak, forteller han. 

Fornøyd med seieren

For Leicesters supporterleder, Per Arne Hansen, har seieren i ligacupen bidratt til økt optimisme. 

– Det gir en bra følelse å komme fra en 2-0-seier, og vi har god statistikk mot Liverpool. Det er ikke noe man bør kimse av, mener Hansen. 

Han innrømmer likevel at det var enveiskjøring i første omgang, men klarte å ta ut noe positivt også fra første halvdel. 

– Det var imponerende at vi klarte å holde Liverpool unna mål med det trøkket som kom mot, og det som var 20-80 i ballbesittelse. Vi sørget for at de ikke fikk de helt sinnsyke sjansene. Så var det utrolig at han byttet ut Coutinho, og mye snudde for oss da Okazaki kom inn, oppsummerer supporterlederen. 

Nettopp Okazaki, som ikke har fått spille en full kamp denne sesongen, beskriver Hansen som en «unsung hero». 

– Han er den spilleren som er helt vanvittig til å jobbe, og er uten tvil et friskt pust når han spiller. Av og til kan han score noen spektakulære mål, og du så jo bare hvor involvert han var i seieren på tirsdag, påpeker han. 

OFFENSIV:  Denne sommeren hentet Leicester Harry Maguire for om lag £17m. I Hull fikk stopperen mye oppmerksomhet for sine offensive bidrag, og stod for én vellykket dribling per kamp – så vidt færre enn Mohamed Salahs 1,2 i Roma (!), ifølge tall fra Squawka. Ikke verst for en spiller som, ifølge Premierleague.com, veier 100 kg.

Den viktige spilleren

Også Hansen er krystallklar på viktigheten av at Vardy rekker kampen. 

– Han betyr mye, helt klart. Du hørte jo på Klopp og at det ikke akkurat er favorittspilleren hans. Han er en spiller som betyr utrolig mye for laget vårt, og gjør noen eksepsjonelle ting når han spiller, forklarer supporterlederen. 

På tross av Islam Slimanis drømmescoring og at han står med tre mål på to kamper i ligacupen, er han langt fra selvskreven i lørdagens oppstilling. 

– Vi fikk se der de spektakulære tingene han kan gjøre, men i perioder er han helt borte. Nå fikk vi ikke sett Iheanacho, og han vil jeg gjerne se mer av her. 

Forsvunnet fra gullsesongen

Hansen mener det også blir viktig at Shakespeare klarer å knekke Riyad Mahrez-koden. 

– Han er jeg veldig spent på fremover. Det har vært så masse rot og spekulasjoner rundt ham, og det er viktig for oss at han får skrudd hodet på plass igjen. Han hadde en elendig sesong i fjor, men så bra ut i enkeltkamper i oppkjøringen. Håpet er så klart at han skal blomstre igjen. 

Supporterlederen er bekymret for at forsvaret ikke skal klare å stå imot denne gangen. 

– Svakheten vår ligger bakover på banen. Det forsvaret som var bankers hver kamp med Simpson, Morgan, Huth og Fuchs er det mye mer usikkerhet rundt nå. Vi gjør mye oftere bytter nå, og det ser ikke like trygt ut. Med Huth ute føler jeg meg veldig sikker på at Dragovic går ut, og at Morgan og Maguire starter. Maguire har hvert fall ikke spilt seg ut av laget, mener han. 

Del

Jamie Vardy

22.09.2017 14:44

Vardy ser ut til å rekke kampen

Jamie Vardy ser ut til å bli klar mot Liverpool på lørdag.

18.09.2017 15:05

Slipper å møte Vardy

Jamie Vardy har scoret fem mål på seks kamper mot Liverpool.

30.06.2017 16:44

Tilbyr Vardy 140.000 pund i uka

Leicester

29.10.2017 19:06

Nytt tap for Everton

25.10.2017 20:34

Leicester ansatte ny sjef

17.10.2017 16:28

Leicester-manageren har fått sparken

Før kamp i motstanderleiren

17.11.2017 09:18

Før kamp i motstanderleiren:Southampton sliter voldsomt fremover: – Vi savner Mané

Southampton er et av Premier Leagues minst farlige lag denne sesongen. Likedan er de et av de gjerrigste lagene også.

03.11.2017 19:01

Før kamp i motstanderleiren:Bekymret etter svak sesongstart: – Det skaper uro i klubben

Slaven Bilic klarer ikke å finne ut hvordan han skal mønstre laget og kan være på vei ut dørene av London Stadium.

01.11.2017 08:24

Før kamp i motstanderleiren:– Kvalitetsforskjellen var enorm

Samtidig er det et håp om at 0-7-tapet gjør Maribor-spillerne motiverte til å vise seg fra en bedre side.

Siste Til vår nyhetsoversikt
20.02.2018 kl 20:47

Trening med Clyne, men uten Gomez

Jürgen Klopp har en så godt som skadefri tropp å velge fra foran helgens kamp mot West Ham, og det var sol og smil på dagens økt på Melwood.

+
20.02.2018 kl 14:10

Woodburn spiller mot United i Youth League

Gode nyheter for Steven Gerrard.

+
20.02.2018 kl 11:37

– Potensialet er stort. Ellers ville de ikke hatt kontrakt med Liverpool

Peter Krawietz snakker utlånsavtalene som ble gjort på tampen av overgangsvinduet, og om Pep Lijnders.

+
20.02.2018 kl 09:18

Har vist på trening at formen er i anmarsj

Sadio Mané er på vei tilbake til toppformen, ifølge manageren.

+