Risikerer tomme tribuner i Moskva

UEFA bekrefter at de har opprettet disiplinærsak mot Spartak Moskva.

14. sep 2017 kl 18.00 Arild Skjæveland

UEFA har bekreftet at de har åpnet disiplinærsak mot Spartak Moskva etter scenene i Maribor, der det ble kastet flares mot dommeren.

Saken skal opp til høring sent om to uker.

Like før møtet med Liverpool

UEFA har satt opp høring 21. september - kun fem dager før kampen mellom Liverpool og Spartak Moskva skal spilles i den russiske hovedstaden.

LFC har fått 1145 billetter til oppgjøret - og disse går som planlagt på salg på fredag.

Risikerer tomme tribuner

Liverpool Echo melder at en sanksjon som tidligere har blitt brukt etter lignende episoder, er at klubben må spille fremtidige kamper bak lukkede dører. Det kan isåfall bli veldig leit for de mange tilreisende fra Merseyside, som vil ha visum, hoteller og fly booket for lengst, men som ikke vil slippe inn på stadion.

Echo rapporterer videre at Liverpool FC tar dette alvorlig, og var i kontakt med UEFA om saken allerede onsdag kveld for å få klarhet i situasjonen.

Det positive for de reisende, er at UEFA historisk har brukt lang tid på straffeutmåling i slike saker. Da CSKA Moskva mot Manchester City skulle spilles for tomme tribuner i 2014, brukte UEFA mellom seks og åtte uker på å fastsette straff.

Berizzo må svare for seg

En annen som må svare for seg til UEFA, er Sevilla-manager Eduardo Berizzo. Han kastet bort ballen to ganger da Joe Gomez i går skulle ta innkast, og ble sendt på tribunen.

UEFA har i dag bekreftet at han må svare for seg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]