– Begge lag vil stille med et helt annet mannskap

Jürgen Klopp tror ikke tirsdagens ligacupexit har noen betydning for lørdagens ligakamp på King Power Stadium.

21. sep 2017 kl 20.31 Einar Kvande

Liverpool returnerer til King Power Stadium bare fire dager etter at de tapte 2-0 for Leicester i ligacupens tredje runde, i en kamp hvor både Klopp og Leicester-manager Craig Shakespeare benyttet spillere som ikke har fått spille så mye tidligere denne sesongen.

– Jeg tror ikke de to lagene som spiller på lørdag vil tenke så mye på ligacupkampen, fordi begge lag vil stille med et helt annet mannskap, det er jeg sikker på, uttalte Klopp på sin pressekonferanse i dag.

– Leicester har sin spesielle spillestil. De kunne ikke utnytte den på tirsdag fordi Jamie Vardy er en nøkkelspiller i deres spillestil, og det er Mahrez også. Ingen av de var involverte, så det medførte at det ble annerledes. Men vi kjenner til hvordan Leicester vanligvis spiller.

– Mye vil være det samme, men noen vil være annerledes. Det handler om å være raske. Etter at Leicester vinner ballen er de veldig raske og slår den i lengderetningen. De går også for å få dødballer. Fuchs vil trolig være tilbake, så det betyr at det blir lange innkast igjen. Dette kjenner vi til. Vi har gjort det både bra og dårlig i kamper mot denne spillestilen tidligere.

– Vi trenger resultater

Klopp var fornøyd med sitt lags prestasjon frem til Shinja Okazakis åpningsmål på tirsdag.

– Vi spilte med en god formasjon. Ja, vi må bli litt mer aggressive, og litt grådigere, og vi må kjempe hardere for å få et resultat selv om vi skulle ligge under 1-0.

– Når du gjør så mange endringer kan du ikke alltid forvente at alt skal gå på skinner, men kampen er ikke avgjort på stillingen 1-0. Dersom vi leder 1-0 er ikke det en trygg ledelse, og det er det ikke for motstanderlaget heller. Men etter 1-0 forandret kampen seg for Leicester på tirsdag. Vanligvis er det ikke et stort problem om du slipper inn et mål når du spiller slik vi gjorde før scoringen, men dette øyeblikket forandret kampen.

– Vi må kjempe hardere, og være positive uansett hva som skjer i en kamp. I begynnelsen var det så komfortabelt for oss. Spillet fløt og vi var kreative, men vi fikk ikke mål. Det var et stort problem.

– For meg er det viktig at jeg kan hjelpe spillerne med å holdet motet oppe, pluss at jeg gjør de riktige endringene. Nå skal vi spille i Premier League igjen, hvor vi fortsatt ligger brukbart an. Vi trenger resultater, og det er hva vi ønsker å gå for.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]