Besøker Anfield uten frykt

Etter en knallsterk åpning på sesongen er det optimisme i Burnley-garderoben.

15. sep 2017 kl 20.38 Marius Rabben

Burnley åpnet Premier League med imponerende 3–2 på Stamford Bridge, hvor Chelsea riktignok så kaptein Gary Cahill bli utvist etter et kvarter, før de i tredje runde fikk med seg 1–1 fra møtet med Tottenham på Wembley.

Nå jakter mannskapet til Sean Dyche på klubbens første seier på Anfield siden 1974.

– Vi gleder oss

Til sammenlikning vant Burnley, som var nyopprykket, én bortekamp og tapte 14 av 19 forrige sesong.

– Jeg mener vi er et helt annet lag nå, med tanke på erfaringen vi har individuelt, som lag og klubb. Misforstå meg rett: Folk kommer fortsatt til å si at Burnley er underdogs i slike kamper, men i garderoben vet vi at vi drar dit med høy selvtillit, og vi gleder oss til kampen, sier Sam Vokes til Burnleys nettside.

Den kraftfulle spissen scoret før to minutter var gått da Burnley slo Liverpool 2–0 på Turf Moor i august i fjor, og fikk de ti siste minuttene i oppgjøret på Anfield. Den kampen vant hjemmelaget 2–1, etter at Ashley Barnes hadde gitt gjestene ledelsen.

Etter fire runder denne sesongen står klubbene med like mange poeng (7) med to seire, én uavgjort og ett tap på hver.

Med frihet på Anfield

Trepoengeren borte mot Chelsea ble fulgt opp med ettmålstap mot West Bromwich hjemme, men siden er Burnley ubeseiret. Først senket de Blackburn borte (2–0) i ligacupen, så ordnet sommersigneringen Chris Wood poeng på Wembley, før samme mann ble matchvinner etter bare tre minutter mot Crystal Palace.

– Da terminlista kom ut, var det noen tøffe kamper i starten der, men vi har klart oss og fått en god åpning av det. Det er noen harde kamper i vente, men de ville vært enda tøffere uten poeng på tavla. Vi tar den lille friheten med oss inn til disse kampene, med litt selvtillit i ryggen, sier Vokes.

– Mye ble sagt om fjorårssesongens resultater på bortebane, men det la vi bak oss med en gang, og nå har vi ikke det hengende over oss. Dette er en mulighet for oss til å vise oss frem på en fin bane og omfavne utfordringen.

– Det er enormt at vi allerede har fått fire poeng på bortebane. Jeg tror ikke det er noe å frykte når vi nå går inn til disse type kamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]