Carragher mener det var riktig med rødt kort

Jamie Carragher og Gary Neville uenige om det røde kortet til Sadio Mané. City-manager Guardiola forsvarer Mané.

9. sep 2017 kl 23.38 Einar Kvande

Det er ikke første gang at Sky-ekspertene Jamie Carragher og Gary Neville er uenige om en dommeravgjørelse, men det bemerkelsesverdige er at det er den tidligere United-spilleren som mener at Sadio Mané ikke burde ha vært utvist etter kollisjonen med City-keeper Edison.

– Jeg synes ikke det er et rødt kort. Mané har øynene på ballen. Å vise ham ut er latterlig. Hadde han vunnet duellen ville han hatt åpent mål. Det var ikke en situasjon der du regnet keeperen som favoritt til å vinne duellen, siteres Neville av Sky Sports.

– Ederson gjør det bra som klarer å komme ut, Manés fot er høy, men Jon Moss ødela kampen der. Han trenger ikke gi rødt kort. Han kunne ha nøyd seg med gult, fortsetter Neville.

– Jeg synes avgjørelsen er feil. Grunnen til at Ederson blir skadet er at Citys bakre treer er tåpelige som prøver å spille Mané offside. Jeg trodde at Mané ville vinne ballen, men målvakten skal ha honnør for å være raskt ute. Mané bør aldri i verden trekke seg fra den duellen og ikke gå for ballen. Min umiddelbare reaksjon står fast.

– Ingen på stadion syntes det var et rødt kort. Det kom som et sjokk på alle. Dette er ikke en sen takling. Det er utvisninger der spilleren aldri har sjanse til å nå ballen, og spilleren er kynisk og vet hva han gjør. Dette var ikke en slik situajson.

– Her visste du ikke om Mané eller Ederson ville nå ballen først. Det var en genuin kamp om ballen, hvor belønningen for å nå den først var stor. For meg var det ikke noe rødt kort. Et gult kort ville hadde vært nok. En skade på keeperen bør ikke påvirke dommeren til å gi rødt i denne situasjonen, avslutter Neville.

Carra tar parti med Moss

Jamie Carragher valgte på sin side altså å ta parti med dommer Jonathan Moss.

– Det er rødt kort. Mané har øynene på ballen, men det betyr ikke at han ikke utsetter motspilleren for fare. Mané prøvde ikke bevisst å sparke ham ned. Det er det faktum at Ederson er så rask som får ham utvist.

– Jeg trodde at Mané kom til å vinne ballen og score, men dersom du ikke når ballen når du kommer med foten så høyt, og treffer keeperen i hodet, er det et rødt kort.

– Jeg måtte se situasjonen fra flere vinkler før jeg ble overbevist, for jeg syntes ikke det var et rødt kort til å begynne med. Men utvisningen er korrekt fordi han kommer med knottene først og treffer Ederson i ansiktet, dessverre.

– Jürgen Klopp har rett, det er et uhell, og det er ikke noen kynisk handling fra Manés side. Han tenker bare på å score mål.

– Men du må se dette fra dommerens perspektiv. Hva sier regelboken? I dommerens bok er dette «å utsette motstanderen for fare».

– Når du kommer inn i situasjonen i stor fart, og ikke når ballen samtidig som du treffer keeperen i ansiktet, har du satt deg selv i en vanskelig situasjon. Jeg ønsker å vite hva som er «å utsette motstanderen for fare» om denne situasjonen ikke er det, avslutter Carragher.

Guardiola forsvarer Mané

Manchester City-manager Pep Guardiola forsvarer imidlertid Sadio Mané.

– Jeg tror ikke Sadio Mané ønsket å skade keeperen. Han gikk for ballen. Det var farlig spill, men jeg vet ikke om det var riktig med rødt kort, uttalte Guardiola etter kampen.

– Jeg tror ikke Ederson har brukket noe. Forhåpentligvis vil han være tilbake snart. Selvsagt gjorde ikke Mané dette med vilje. Han så ikke keeperen vår, men han traff ham hardt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]