– Champions League er min store sjanse

Loris Karius håper å bruke Champions League som et springbrett til å bli Liverpools førstekeeper.

26. sep 2017 kl 09.22 Einar Kvande

Karius vil vokte buret for Liverpool mot Spartak Moskva i kveld, akkurat som han gjorde det i den første kampen i gruppespillet i Champions League, mot Sevilla, for et par uker siden. Dette blir hans tredje kamp for sesongen.

– Jeg er glad for å få spille disse kampene, slik at jeg kan vise meg frem for manageren og alle andre, uttaler Karius til Liverpool Echo.

– Det å få spille i denne turneringen er slike ting du drømmer om. Champions League er veldig spennende for en hver spiller. Jeg har aldri vært i Russland før, så dette blir en ny erfaring som jeg ser frem til.

– Jeg ser på dette som en stor sjanse for meg. Jeg ønsker å prestere godt, for å ta neste steg i min karriere. Selvsagt ønsker jeg å spille fast i Premier League. Det er målet mitt. Jeg må benytte denne kampen til å prestere bra. Jeg ønsker å bruke Champions League til å vise at jeg er klar for å spille i alle turneringer.

Ble vraket i desember

24-åringen fikk det tøft i sin første sesong i Liverpool etter overgangen fra Mainz i fjor sommer. Et brudd i hånden under preseason gjorde at tyskeren kom sent ut av startblokkene, og da Klopp gav ham sjansen i september klarte han ikke å ta vare på den. Etter flere kostbare feil ble han vraket i desember, og varmet stort sett benken i andre halvdel av sesongen.

– Jeg ønsker ikke å legge skylden på noen for det som skjedde. Det handlet om at jeg var uheldig med skaden jeg fikk i begynnelsen av Liverpool-karrieren. Jeg var ikke 100% klar da jeg kom tilbake fra skaden, så jeg begynte kanskje litt for tidlig igjen, resonnerer Karius.

– Jeg var fersk i klubben, og laget spilte ikke bra i noen kamper, i tillegg til at jeg hadde to svake kamper. Det var mye som ikke klaffet samtidig. Jeg forventet ikke at det skulle få slike ringvirkninger, men slike ting skjer. Du kan ikke forandre på det. Jeg er ikke sint på noen. Det var et par eksperter som sa et par ting som jeg mislikte, men det er jobben deres. Som spiller kan du ikke bry deg så mye med slikt. Jeg tok det til meg, lærte av det, og tok det med meg.

– Du lærer av negative ting. Det kan være til hjelp om du benytter det riktig. Jeg føler jeg har forberedt meg godt til denne sesongen.

Spiller med høy risiko

Det har vært mange utskiftninger i forsvarsrekka til Liverpool i løpet av sesongens første uker, men Karius tror ikke det er grunnen til at laget har sluppet inn så mange mål.

– Dersom du fikk velge ville du satt deg selv på laget i hver kamp. Men slik fungerer det ikke. Dersom du er en profesjonell som har spilt i noen år vil det ikke påvirke rytmen din at du ikke får spille på to uker. Det hadde vært perfekt som du spilte hver uke, men jeg mister ikke mine evner som keeper om jeg står over kamper i et par uker. Jeg ser ikke på dette som noe problem.

– Dersom vi har tre kamper i løpet av en uke vil manageren forandre på forsvarsrekka. Han kan ikke stille med samme backfirer hele tiden. Vi trener og jobber med tanke på dette hver dag. Vi jobber med formasjoner, slik at alle kjenner hverandre godt nok. Vi finner hverandre under kampene, så jeg ser ikke på dette som et problem. Du trenger ikke å benytte samme keeper eller samme backfirer i hver kamp for at de skal bli kjent med hverandre.

– Vår offensive spillestil fører til at vi noen ganger tar stor risiko i forsvar, men det har fungert bra for oss i de fleste kampene. Vi vet vi kan gjøre det bedre i forsvar, men vi er ikke bekymret, for vi har kvalitetene som behøves.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]