– Champions League var ikke en faktor

Champions League-spill var ikke grunnen til at Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain valgte Liverpool.

9. sep 2017 kl 09.42 Einar Kvande

Jürgen Klopp avslører for Liverpool Echo at det var hans prosjekt som apellerte til Keita og Oxlade-Chamberlain, ikke det faktum at Liverpool nå er tilbake i Champions League.

– Alle spillerne vi fikk lov til å snakke med i sommer var veldig positive. Det var veldig åpenbart at bildet av klubben er blitt litt forandret. Vi var veldig bra allerede i fjor, men nå kan vi si at vi er med i Champions League, men det føltes ikke som det handlet om det. Det handlet mer om prosjektet, forklarer Liverpool-manageren.

– For eksempel har ikke Naby Keita noen garanti for at vi er med i Champions League neste år, for i England er det alltid vanskelig å kvalifisere seg. Han nevnte ikke dette en eneste gang. Han ønsket bare å bli en del av denne klubben.

Ønsker å utvikle seg som spiller

– Med Ox var det likedan. Han ønsker å utvikle seg som spiller, og med alt talentet han besitter har han rom til å utvikle seg her.

– Tiden var inne for ham til å flytte på seg. Vi har kjent til ham lenge. Han har utviklet seg mye i den klubben han var i, men det virket ikke som folk var lykkelige. I alle fall var ikke han lykkelig der.

– De engelske spillerne her kjenner til ham fra før, så det er ikke vanskelig for ham å komme hit. Han kjenner laget og har venner her. De andre spillerne er glade for at han kom hit.

Echo skriver at Oxlade-Chamberlain kommer til å sitte på innbytterbenken i dag, når Liverpool gjester Manchester City.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]