Clyne ikke med i Champions League-troppen

Dette betyr trolig at høyrebacken neppe kommer i spill igjen før etter at gruppespillet i Champions League er over.

4. sep 2017 kl 15.20 Einar Kvande

Liverpools Champions League-tropp er nå offentliggjort. Vi merker oss at spillere som Nathaniel Clyne, Danny Ings, Lazar Markovic og Adam Bogdan ikke er kommet med i troppen.

Det er grunn til å frykte at det er Clynes skadesituasjon som er grunnen til at forsvarsspilleren ikke er med i troppen. Clyne spilte 45 minutter i Liverpools første treningskamp mot Tranmere i sommer, før han måtte kaste inn håndkledet med en ryggskade. Etter det har han ikke vært å se i verken trening eller kamp. Jürgen Klopp har under pressekonferanser uttalt at han ikke vet når Clyne vil være tilbake.

Både Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez har vikariert på høyrebacken i Clynes skadefravær. Fraværet av Clyne i troppen betyr at han ikke er aktuell for spill i Champions League for Liverpool før tidligst i en eventuell 1/8-finale i februar.

Det at Ings og Markovic er utelatt er ikke fullt så overraskende. Ings har kun figurert for Liverpool U23 etter sin siste korsbåndskade, mens Markovic fortsatt kan være på vei bort fra klubben.

Lallana er med

Nye spillere som Mohamed Salah, Andy Robertson, Dominic Solanke og Alex Oxlade-Chamberlain er selvfølgelig inkludert i troppen.

Adam Lallana er også med, selv om han har mistet innledningen på sesongen med en lårskade, og det forventes at han går glipp av inntil et par måneder til av høstsesongen. Kanskje er dette et signal om at Lallana kan være tilbake litt tidligere enn de mest pessimistiske prognosene tilsier?

Utlånte spillere som Sheyi Ojo og Ryan Kent figurerer på B-lista, mens Divock Origi ikke er med.

Liverpool har bare tatt ut 22 spillere på sin A-liste, hvor de maksimalt kan ha 25 spillere.

Keepere:
Loris Karius, Simon, Mignolet, Danny Ward

Forsvarsspillere:
Dejan Lovren, Joe Gomez*, Ragnar Klavan, Alberto Moreno, Andy Robertson, Jöel Matip, Jon Flanagan, Conor Masterson*, Trent Alexander-Arnold*

Midtbanespillere:
Georginio Wijnaldum, James Milner, Philippe Coutinho, Jordan Henderson, Marko Grujic, Adam Lallana, Alex Oxlade-Chamberlain, Emre Can, Cameron Brannagan*, Ovie Ejaria*, Sheyi Ojo*

Angripere:
Roberto Firmino, Mohamed Salah, Daniel Sturridge, Sadio Mané, Dominic Solanke, Ryan Kent*, Rhian Brewster*, Ben Woodburn*, Harry Wilson*

*=B-liste

Har du innspill til journalisten?
[email protected]