Dominic King:– Coutinho bør ikke gå rett inn på laget mot Manchester City

Han sammenligner situasjonen med Luis Suarez'.

4. sep 2017 kl 20.43 Arve Corneliussen

«Coutinho kan ikke gå rett inn på laget mot Manchester City. Dette er ikke som i 2013, og han er ikke på Luis Suarez' nivå. Coutinho må vente til hans tid kommer. Når den tiden kommer, må han betale Liverpool tilbake slik Suarez gjorde – med prestasjoner som viser hvorfor alt hysteriet var der i sommer», mener Daily Mail-journalist Dominic King.

King utdyper det med at Liverpool i 2013, da Luis Suarez kom tilbake fra suspensjon og overgangsforespørsel, trengte uruguayanerens bidrag på tross av tre seire på rad. Denne sesongstarten mener han har vært stikk motsatt.

«Klopp kommer ikke til å forhaste seg med å få Coutinho inn i startelleveren igjen. På Etihad kan det være han ikke engang er på benken», spår Daily Mail-journalisten.

«Hvorfor skulle han? Coutinho tenkte ikke på laget da han presset på for en overgang til Barcelona. Klopp tenker, i sterk kontrast, bare på hva som er best for laget. Å velge Coutinho med en gang ville vært ekstremt urettferdig for dem som har spilt de fem første kampene», skriver han.

Fortsatt viktig

Derimot mener King at brasilianeren blir viktig denne sesongen. Bare ikke med en gang.

«Hvem trenger Coutinho? Vel, Liverpool. Det har vært oppløftende for Klopp å se at laget har klart seg så bra uten ham, men det kommer til å være en rolle i laget for ham om noen uker. Han er en spiller det oser kvalitet av. Dersom du har glemt hva han kan gjøre, er det bare å se på målet han scoret mot Ecuador», oppfordrer han.

«Du kan fint se for deg Coutinho servere fronttreeren bestående av Firmino, Mané og Salah om ikke lenge. Han har ikke den samme farten som dem, og Klopp kommer til å la ham ødelegge forsvar fra en dypere rolle», spår King.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]