– De utgjør en stor trussel for motstanderen

Jürgen Klopp er glad for at kvartetten Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Mohamed Salah og Sadio Mané kom helskinnet gjennom oppgjøret mot Spartak Moskva.

29. sep 2017 kl 15.48 Einar Kvande

«The Fab Four» startet for første gang en kamp sammen i Russland, da det ble 1-1 mot Spartak.

– Jeg synes virkelig ikke det er riktig å dømme samspillet deres etter kampen mot Spartak. Det er mulig og sannsynlig at vi vil starte med dem mot Newcastle også, sa Liverpool-manageren.

– Sadio hadde selvsagt ikke spilt en fotballkamp på ni eller 10 dager, så han manglet litt rytme. Men han var likevel god i mange situasjoner, selv om han nok ikke spilte opp mot sitt beste. Slik er det ofte etter slike avbrekk. Roberto jobbet veldig hardt, og hadde både noen gode perioder og noen ikke fullt så heldige.

– Phil er i veldig god form for øyeblikket, og det er Mo også. Slik er det akkurat nå. Vi har flere valgmuligheter. Dersom alle fire er i form utgjør de en utrolig trussel, men de kan likevel ikke gjøre noe uten de andre seks utespillerne på banen.

– Den store fremgangen vi har hatt den siste tiden er at vi virkelig skaper mange sjanser. Vi har de par siste årene snakket mye om at vi ikke har klart å skape nok mot lag som bare forsvarer seg. Dette er forandret, og vi har tatt store steg på dette området. Så langt har vi likevel ikke fått de resultatene vi ønsker oss, men du kan ikke skape så mye flere sjanser enn vi gjør nå. Vi har tidligere scoret mål fra mye vanskeligere situasjoner enn de vi har misset på de siste kampene.

– Dette har vi gjort selv om vi har brukt ulike lagoppstillinger. Vi spilte uten Sadio og vant mot Leicester. Vi skapte sjanser uten ham. Vi har skapt sjanser uten Phil, og vi har skapt sjanser uten Roberto og uten Mo. Vi har ulike lagoppstillinger vi kan benytte, og flere valgmuligheter. Når alle er skadefrie har jeg noen valg jeg må ta.

Fornøyd med Coutinho

Philippe Coutinho ble benyttet i en dypere midtbanerolle på tirsdag, hvor han ga støtte til trioen på topp.

– Jeg har vært fornøyd med ham fra første sekund etter at han kom tilbake. Vi ante ikke hvilken forfatning han ville være i etter skadeavbrekket og bare noen få dager sammen med landslaget. Men han kom tilbake og var i fantastisk form, og er det fortsatt.

– Det er bra for oss, og det er det eneste som er viktig nå. Laget er veldig glade for å ha ham tilbake. Ingen hadde noen store spørsmål etter det som skjedde. Slik er profesjonell fotball. Vi driver ikke med amatørfotball. Spillere får ulike tilbud, og slik er det bare. Noen ganger vurderer spillerne det, mens de andre ganger ikke gjør det. Det er helt normalt.

– Det handler om å være 100% fokusert på det du driver med når avgjørelsen er tatt. Slik fungerer både livet og fotballen. Han er her, og gir 100%, og det er veldig kult.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]