Derfor er Klopp fornøyd med forsvarssituasjonen

Liverpool studerte en rekke alternativer i sommer, men endte opp uten nye midtstoppere.

16. sep 2017 kl 00.36 Marius Rabben

På overgangsvinduets siste dag ble Mamadou Sakho, etter godt over et år ute av laget, solgt til Crystal Palace, og Liverpool sto dermed igjen med Joël Matip, Dejan Lovren, Ragnar Klavan og Joe Gomez som førstelagets midtstoppere.

Det er ingen hemmelighet at Virgil van Dijk var høyt oppe på ønskelista i sommer, men etter den oppsiktsvekkende beklagelsen og meldingen om at interessen for spilleren ble trukket i juni, var jakten over.

Straffes av egen offensivitet

Southampton nektet å selge nederlenderen, til tross for en transfersøknad, og Liverpool dro aldri noen alternativer ut av ermet.

Frem til nå denne sesongen har de røde allerede sluppet inn 13 mål på totalt sju kamper.

– Noen ganger gjør vi feil fordi vi er så sterke offensivt. Hvis vi mister ballen i feil øyeblikk, er det så vanskelig å forsvare de situasjonene. Det er ikke noe jeg liker, men jeg jobber fortsatt med det. Det er ikke som om jeg bare kan fikse det så enkelt som dette, sier Jürgen Klopp og knipser.

– Vi føler oss dominante, og spiller bra her og der. Vi var veldig gode fra starten (mot Sevilla), men likevel resulterte deres første offensive situasjon i scoring. Det er ikke som om vi ikke ser det, ikke ønsker å gjøre noe med det eller ignorerer det. Jeg har sagt at hvis det hadde vært en løsning der ute, så ville vi gått for det.

– Viktig å tro på folkene du jobber med

Foruten førstevalget i Van Dijk, som tidlig i sommer uttrykte ønske om å dra til Anfield, får Klopp høre navnene Kalidou Koulibaly (26) og Davinson Sánchez (21) fra pressekorpset på Melwood – på spørsmål om de ville vært gode alternativer til å styrke forsvaret.

– Nei. Vi har sett dem alle 500 millioner ganger, svarer Klopp.

– I dette landet kan jeg ikke snakke om noen spillere jeg forsøkte å hente. For å roe folk ned: Hva hvis den nye spilleren ikke treffer ballen og gjør den samme feilen (som Dejan Lovren mot Sevilla)? En feil alle gjør i livet, men da er det: «Han er en £65M-signering, han blir bedre.» Hvorfor tror du at den andre ikke kan bli bedre? Jeg forstår ikke det.

– En stor del av fotballen og livet er faktisk å ha tro på folkene du jobber med – stole på dem – fordi de kan alle bli bedre. Alle kan det. De (potensielle kjøp) er alle gode der ute, men de er ikke så gode at du sier «ja, de kan hjelpe umiddelbart». Jeg måtte ta et valg, og avgjørelsen var at våre gutter ikke er verre enn dem.

– Med all den historien før jeg kom hit, og hvordan folk har snakket om spillerne så lenge jeg har vært her, bør dere forsøke å gå ut og spørre andre klubber hva de synes om forsvarerne våre, og om de har lyst på dem. Dere ville blitt veldig overrasket!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]