– Det er litt kritisk nå

Redaktør Torbjørn Flatin mener Jürgen Klopp må ha et godt resultat på lørdag.

20. sep 2017 kl 11.19 Arild Skjæveland

Med 2-0 tap på King Power Stadium i går kveld, røk Liverpool ut av ligacupen, og står nå med fire kamper på rad uten seier etter landslagspausen. I siste kamp før landslagspausen knuste de helrøde Arsenal hele 4-0.

– Vi sa før september at dette kom til å bli en viktig måned, med tre viktige bortekamper i ligaen, to kamper i Champions League, blant annet mot gruppefavoritt, og bortekamp i Moskva - samt denne ligacupkampen. Nå gjenstår det tre kamper i september, alle er på bortebane, og vi kan ikke tape dem, sier redaktør Torbjørn Flatin.

– Jeg føler at det nå er et litt kritisk punkt. Det blir lett å svartmale, men vi må ha et positivt svar mot Leicester på lørdag.

For mange bytter

KRITISK:
KRITISK:  Redaktør Torbjørn Flatin mener det er i ferd med å bli litt kritisk.

Flatin mener Klopp gjør for mange forandringer på laget - og spesielt i forsvar. I går sto Danny Ward i mål, mens backlinja besto av Jon Flanagan, Ragnar Klavan, Joe Gomez og Andy Robertson.

– Jeg har sagt hele tida at det blir bytta for mye, og det gjelder ikke minst i forsvar. Jeg føler at han får ting litt i fleisen. Dersom vi skal få et forsvar som fungerer, skulle jeg gjerne sett at en brukte et fast forsvar med keeper, men det gjør han ikke.

– Nå uttalte han etter kampen i går at han var møkk lei av at Liverpool pressa og dominerte, men får billige baklengsmål igjen. Da vil han hele tiden få slengt etter seg «hvorfor kjøpte du ikke midtstopper i sommer?». Det var ikke tvil om at han var ute etter midtstopper i sommer.

– Nå kom ikke Van Dijk, og midtbanespilleren han ønsket seg kommer først neste år. Allerede har det vært klare tegn denne sesongen på at de posisjonene burde ha blitt forsterket.

Han mener Klopp fikk noen svar i går.

– Dersom vi hadde scoret et mål eller to i førsteomgangen i går hadde vi ikke hatt denne samtalen, men du føler at dersom førsterekka er borte, fungerer det ikke bare å sette inn «skyggelaget». Det er mulig å trekke frem positive ting, og ikke minst blant ungguttene, men når du har spillere som Sadio Mané og Mohamed Salah borte, så merkes det.

– Det ville det gjort for de fleste klubber, men det blir for stor forskjell når du kjører Solanke, Woodburn og Grujic sammen. Du kan ikke forvente at de skal fikse det. Akkurat det følte jeg manageren fikk litt svar på. At de midtbanespillerne som spilte ikke helt har pondusen til å fikse det. Philippe Coutinho gjorde det nesten i førsteomgang, men da han gikk ut gikk lufta ut.

Sitter helt trygt

At Jürgen Klopp skal være under så stort press at det er snakk om jobben hans, vil ikke Flatin gå med på.

– I den førsteomgangen i går hadde Leicester knapt en sjanse, og det var fordi vi hadde ballen. Når vi mister initiativet faller alt i grus.

– Manageren er inne i en vond sirkel nå, men jeg har tro på det han driver med. Jeg tror ikke han er under noe press jobbmessig, men det blir svært viktig for han å få en god respons mot Leicester på lørdag, og levere noe helt annet. Nå er vi utslått av ligacupen, og vi har ikke råd til å sakte akterut i ligaen og Champions League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]