Kan bli første kamp med den utrolige angrepsrekken: – Det er veldig spennende

Mot Spartak Moskva kan Sadio Mané, Roberto Firmino, Mohamed Salah og Coutinho starte sammen for første gang.

25. sep 2017 kl 20.23 Arve Corneliussen

– Det er helt klart veldig spennende, og noe vi har sett frem til. Dette vil gjøre Liverpool enda bedre offensivt fremover, så det er det jo bare til å glede seg til, sier Torbjørn Flatin.

Angrepsrekken har bare vært på banen samtidig i sju minutter i en offisiell kamp. Det var mot Sevilla, da Coutinho ble byttet inn like før Sadio Mané gikk av banen. Liverpool Echo-journalist Andy Kelly påpeker at kampen mot Spartak Moskva blir den første der det ikke finnes en åpenbar grunn til at en av dem ikke skal starte.

«Salah på høyre, Mané på venstre, Firmino i midten og Coutinho litt dypere for å servere de andre fra midtbanen. Det er til å få vann i munnen av», skriver Kelly i Liverpool Echo.

«Dette blir den første reelle muligheten Jürgen Klopp har til å se hvilken skade hans foretrukne startellever kan forårsake. Det er nødt til å være en mulighet han ikke kan se forbi?», spør Kelly.

I SLAG:
I SLAG:  Coutinho markerte seg mot Leicester med en frisparkperle og en utsøkt målgivende pasning.

Spår lik formasjon

Flatin tror i likhet med Kelly at Klopp kommer til å rydde plass til Coutinho sentralt.

– Jeg tror han kommer til å bruke ham som indreløper, og at du får Mané, Salah og Firmino i rekken helt fremme. Idealoppstillingen hans tror jeg er med Henderson dypest, og at vi får se Can eller Wijnaldum ved siden av Coutinho. Det er klart det er offensivt, men det er slik Klopp liker å spille fotball, forklarer Flatin.

– Jeg ser for meg at han bruker Can i morgen, og at han skal være litt mer defensivt orientert enn da Coutinho var ute. Jeg ser for meg at han går for en offensiv og en mer defensiv indreløper, utdyper han.

Valgmuligheter

Kopite-redaktøren legger til at Klopp får mange valgmuligheter nå som alle er tilbake for fullt.

– Det blir spennende å se hvordan han komponerer laget. Jeg regner jo med at han har tenkt å bruke alle fire. Du får et par muligheter – 4-2-3-1 to sentrale midtbanespillere og Coutinho bak spissen, eller du kan legge opp til en diamantformasjon i 4-4-2 siden Firmino og Coutinho er så fleksible.

– I tillegg har han jo Lallana i bakhånd etter hvert.

Med den knallsterke angrepsrekken inn i et allerede bra angrep, sier Flatin at det bare blir enda mer frustrerende å tenke på forsvarsproblemene.

– Potensialet er så stort fremover. Det føles litt som at vi egentlig ikke får utnyttet det helt når vi er så gavmilde bakover.

Har du ikke Viaplay? Bestill kampen her - da støtter du også supporterklubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]