Avisrunden«Det kan ikke være bra for hjertet»

Dette skriver avisene etter Liverpools 3-2 seier i Leicester.

24. sep 2017 kl 11.21 Arild Skjæveland

James Pearce, Liverpool Echo

Det å se dette Liverpool-laget bør komme med en advarsel fra helsetilsynet, for det kan ikke være bra for hjertet.

Tidvis strålende, og andre ganger fryktelig frustrerende. Kopites måtte gjennom mye før de fikk en etterlengtet seier fra en kaotisk kveld på King Power Stadium.

En kan bruke hele helgen på å finne noe negativt fra kampen som var som en berg- og dalbane, der Klopps menn til slutt klarte å holde ut, etter å ha ledet både 2-0 og 3-1 - men dette er ikke en tid for negativitet. Det har det vært for mye av i det siste. Det viktige er at Liverpool har sin første seier på én måned, og er tilbake blant topp fem i Premier League.

Ja, de samme svakhetene er der. Laget har nå sluppet inn 18 mål på 10 kamper i alle turneringer denne sesongen, men Liverpool gravde dypt og fikk resultatet.

Coutinho tok de første stegene mot tilgivelse etter hans feilede forsøk på å tvinge gjennom en overgang til Barcelona, og de tilreisende fra Liverpool sang navnet hans for første gang denne sesongen. Alt er blitt tilgitt, om ikke glemt.

Jordan Henderson leverte også en strålende kamp, hvor han sto frem som kaptein. Han fikk sin første scoring på et år, og svarte kritikerne.

Liverpool fikk også noen fryktelige dommeravgjørelser mot seg fra Anthony Taylor. Dommeren fra Greater Manchester godkjente målet til Shinji Okazaki, etter at han utvilsomt hadde hindret Simon Mignolet. Etterpå ga han straffespark der Mignolet var først på ballen.

Les hele rapporten her.

Paul Doyle, The Guardian

Kamper som denne er det Premier League er best på. Fartsfylte kamper med fantastiske angrep og store feil. Leicester, og spesielt Liverpool, er blant de ledende eksponentene av denne sjangeren.

Jürgen Klopps menn scoret tre strålende mål, men måtte likevel ha en sen strafferedning fra Simon Mingolet på Jamie Vardy for å sikre seg en mye etterlengtet seier.

Liverpool sikret tre poeng på grunn av sitt strålende angrepsspill, på tross av problemene de har bakover - etter scoringer fra Mohamed Salah, Philippe Coutinho og Jordan Henderson.

Det vil være feil å si at Klopp gikk til denne kampen med supportere som ønsket hodet hans på et fat, men det er sant at det er en del som lurer på hva som foregår inni det. Spesielt det at han ikke har fått orden på et forsvar som lekker som det gjør er underlig.

Les hele rapporten her.

Jonathan Northcroft, The Sunday Times

Da det var spilt ca 70 minutter gjorde Klopp klar James Milner. Den kjente twitterkontoen er «Boring James Milner». Kanskje Klopp vet det, og ønsker litt mer kjedsomhet i livet. Hva med en rutinepreget kamp for en gangs skyld? Ville ikke det vært fint? Hans Liverpool er fantastiske på spenning, og de kan ikke gjøre det kjedelig. Ofte kan de heller ikke forsvare seg.

Det var en ny sprø kamp. Først dominant, i ledelsen 2-0 og 3-1, og likevel måtte Liverpool kjempe for å holde ut til slutt.

Salah ser ut til som en av de beste spillerne Liverpool har hatt siden Michael Owen til å løpe inn i bakrom. Startposisjonen er kanskje som en vingg, men han er som en spiss og ønsker å ligge på offsidelinja til motstanderen, time det riktig, og få sjansen til å løpe alene mot mål. Mentaliteten hans er også helt annerledes enn fra da han slet som unggutt i Chelsea. Han brente en kjempesjanse, men var uanfektet.

Les hele rapporten her (krever innlogging).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]