– Det var et rent uhell

Jürgen Klopp syntes utvisningen av Sadio Mané var en for streng avgjørelse.

9. sep 2017 kl 17.15 Einar Kvande

Liverpool kollapset fullstendig etter at de fikk Sadio Mané utvist åtte minutter før pause på Etihad, på stillingen 1-0 til Manchester City. Liverpool-manager Jürgen Klopp mener at utvisningen ble helt avgjørende for kamputfallet.

– Det var et uhell. En uheldig situasjon. Jeg tror alle er klar over at Sadio ikke så keeperen. Han kikket aldri på keeperen. Han ønsket bare å nå ballen så raskt som mulig. Men han fikk rødt kort og vi kan ikke forandre det som skjedde lenger. Forhåpentligvis er ikke keeperen alvorlig skadet. Til å begynne med, med alle folkene som kom på banen, så det ut som han kunne være det. Etter kampen var han på benken, så forhåpentligvis var det ikke så alvorlig, sa Klopp på sin pressekonferanse etter kampen.

Må stå over tre kamper

Sadio Mané må nå stå over hjemmekampen mot Burnley og de to bortekampene mot Leicester (en i ligacupen) som en følge av den røde kortet. Klopp forteller at senegaleseren var veldig lei seg etter kampen.

– Han var veldig, veldig lei seg. Vi klarte ikke å holde ham på beina. Han var sjokkert over situasjonen, og jeg er sikker på at han også var sjokkert over dommerens avgjørelse, for han trodde ikke det ville bli rødt kort.

– Hadde han ikke hatt beinet så høyt kunne du ha argumentert for at keeperen gjorde en forseelse. Hva kan jeg si? Det ble et rødt kort, og jeg er sikker på at mange vil finne grunner til å hevde at det var riktig avgjørelse, og vi kan ikke få forandret på det. Selvsagt hadde utvisningen mye å si for kampen i dag.

Manchester Citys Kevin de Bruyne tror ikke at Mané hadde blitt utvist dersom ikke City-keeper Ederson hadde blitt liggende skadet.

– Det var ikke noen stygg forseelse, men når Eddy blir skadet er det normalt at det blir gitt rødt kort. Hadde han ikke blitt skadet tror jeg dommeren hadde nøyd seg med gult kort.

Fotballeksperter som Gary Neville, Thierry Henry og tidligere dommer Mark Clattenburg mente alle at Jonathan Moss burde ha nøyd seg med å gi gult kort til Mané.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]