Dette er U23-lagets nye kaptein

Den anvendelige forsvarsspilleren Corey Whelan leder klubbens andrelag denne sesongen.

28. sep 2017 kl 21.45 Marius Rabben

Årvåkne supportere har nok allerede lagt merke til det: Corey Whelan har tatt over kapteinsansvaret på Liverpool U23 etter Harry Wilson.

Endringen kom under sesongoppkjøringen, og U23-trener Neil Critchley forklarer det slik til klubbens nettside:

– Da vi bestemte oss for om Corey skulle bli U23-kaptein denne sesongen, var det ikke for å ta noe bort fra Harry, som jeg har sagt gjorde en strålende jobb som kaptein forrige sesong. Harry var på Melwood, og før skaden (i akillessenen, noe som holdt ham utenfor store deler av pre-season, journ. anm.) var vi usikre på hvordan planen hans ville være for denne sesongen.

– Har gjort det veldig bra

Samtidig visste trenerteamet at Chester-gutten Whelan, født i desember 1997, skulle spille regelmessig for U23.

– Corey har vært i Liverpool siden han var 10 år, og jeg tenkte at det ville være stort for ham å få kapteinsbindet. Han har lederegenskaper, og er en som kan utvikle seg. Vi mente dette var riktig, og han har gjort det veldig bra for oss.

Whelan har allerede fått løfte sitt første trofé som Liverpool-kaptein da ungguttene vant Lancashire Senior Cup i september.

I ligaen har U23-laget startet på best mulig måte med full pott og tabelltopp etter seks runder.

Videre skryter Critchley spesielt av at anvendelige Whelan kan bekle flere roller.

– En av hans beste kvaliteter er at du kan be ham spille hvor som helst i backrekka, og han tar fatt på oppgaven. Det er ingen negative tegn selv om han spiller ute av posisjon, og han ser heller på det som en utfordring. Det er en annen grunn til at han er kaptein: holdningen hans på trening hver dag, som er enestående.

Neste kamp for Liverpool U23 er borte mot Charlton fredag kveld kl. 20 norsk tid. LFCTV GO viser oppgjøret direkte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]