Dette skriver avisene etter Burnley-frustrasjonen

«Hvordan de røde ikke gikk seirende ut av oppgjøret var uforståelig.»

17. sep 2017 kl 10.01 Arve Vassbotten

Groundhog day, er beskrivelsen James Pearce i Liverpool Echobruker når han skal beskrive kampen mot Burnley. Et uttrykk som illustrerer en rekke hendelser som ser ut til å skje igjen og igjen på akkurat samme måte.

«Jürgen Klopps lag bød supporterne på et syn de har hatt for ofte i de siste årene. Burnley er lagt til listen over middelmådige motstander som har parkert bussen på Anfield og dratt derfra med noe å vise til», skriver Pearce.

Et mål vil sjelden være nok

«Dette var Groundhog day, akkurat som mot Sevilla i Champions League i midtuka, hvordan de røde ikke gikk seirende ut av oppgjøret var uforståelig.»

Han mener de sju byttene ikke er årsaken, og at det var mer enn nok kvalitet og sjanser til at Liverpool skulle ha vunnet oppgjøret komfortabelt. Med 71 prosent av ballinnehavet og 35 skudd på mål, deriblant ni på mål, burde man klart å overliste Nick Pope flere ganger.

Han mener det er et mysterium at ikke Sturridge kom på scoringslista etter alle sjansene han fikk, og mener Coutinho var skuffende i «comebacket» fra start.

«Liverpool savnet sårt gnisten og avslutningene til Sadio Mané, som startet sin trekampers karantene. Problemet Klopp har er at ett mål sjelden vil være nok for at de røde skal triumfere med sårbarheten bak.»

Pearce mener det mest positive i kampen var Mohammes Salah, som scoret sitt femte mål på åtte kamper.

«Høyrefoten er kanskje bare til å stå på, mens hans venstre er en tryllestav. Sterk, store ferdigheter og stor fart, og han var Liverpools mest potente våpen.»

Problemet Klopp har er at ett mål sjelden vil være nok for at de røde skal triumfere med sårbarheten bak.James Pearce - Liverpool Echo

Mané viktigere enn Coutinho?

«Spørsmålet i sommer var hvordan Liverpool ville klare seg uten Philippe Coutinho. Det har utviklet seg til hvordan vil de blomstre uten Sadio Mané», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

«Nok et frustrerende uavgjortresultat hjemme demonstrer hvor mye tapet av den suspenderte senegaleseren føles.»

Han kritiserer Klopps mange endringer til kampen.

«Mange endringer er kanskje nødvendig for friske bein, men det kan også skape problemer. Spillere søker en forståelse like mye som rytme og skarphet i spillet.»

Han mener at Nick Pope, bortsett fra på Salahs mål, hadde mer trøbbel med dommeren for sløsing med tid, enn han hadde med Liverpools skuddforsøk.

«Liverpool hadde nok av kombinasjoner og triks, men altfor ofte for langt unna mål. De fikk sjelden en audiens med paven (Pope) fra kort hold.»

Han frykter nå at historien skal gjenta seg, slik den gjorde da Sadio Mané var borte i januar i fjor og Liverpool havnet bakpå i Premier League.

«Med andre som spurter ut av startblokkene denne sesongen, kan selv de korteste avbrekk med nøkkelspillere føre til at de må ta igjen for mye tidligere enn forventet», mener Bascombe.

Liverpool hadde nok av kombinasjoner og triks, men altfor ofte for langt unna mål. De fikk sjelden en audiens med paven (Pope) fra kort hold.Chris Bascombe

Salah det beste sommerkjøpet i serien

«Det krevdes et bra mål av Mohammed Salah, som for øyeblikket ser ut som et av de beste kjøpene noe lag har gjort i sommervinduet, for å redde et poeng etter at forsvaret det stilles spørsmål ved igjen hadde hjulpet til med et mål for motstanderne, denne ble lagt på sølvfat til Burnleys kanadiske landslagsspiller Scott Arfield», skriver Ian Whittell i The Sunday Times.

Han mener det er oppsiktsvekkende at de defensive problemene fra midtuken fortsetter selv etter sju endringer.

Han drar fram «Jekyll og Hyde» for å beskrive Liverpools gode og dårlige sider.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]