Flere strafferedninger enn Schmeichel, Cech og Courtois til sammen

Simon Mignolet har imponerende straffestatistikk i Premier League.

24. sep 2017 kl 09.43 Arild Skjæveland

Simon Mignolet ble stående og stoppet Jamie Vardys forsøk fra 11 meter på stillingen 3-2 i gårsdagens kamp på King Power Stadium.

Belgieren har nå reddet tre straffespark på rad. I slutten av januar reddet han Diego Costas forsøk, i den første playoff-kampen til Champions League stoppet han Andrej Kramaric, før han i går stoppet Vardy.

Åtte av 21

Jermain Defoe scoret to ganger fra straffemerket i den frustrerende 2-2 kampen 2. januar forrige sesong, og det var sist Liverpools målvakt slapp inn straffespark.

Han har nå reddet åtte av 21 straffer imot som Liverpool-keeper - en redningsprosent på imponerende 38 prosent.

– Det er en situasjon han liker, så det gir oss selvtillit. Det er ikke så kult når de blir gitt, men det er ikke slik at vi føler det allerede er gjort. Vi har fremdeles håp. Han gjorde det igjen, og det er bra, sa Klopp etter kampen.

Liverpools målvakt reddet tre straffespark da han sto for Sunderland, og har nå 10 strafferedninger i Premier League. Det er flere enn Petr Cech (fire), Peter Schmeichel (tre) og Thibaut Courtois (én) til sammen, twitrer Duncan Alexander.

Huerelho Gomes er målvakten med flest strafferedninger i Premier League. Brasilianeren har stoppet 11 straffespark - én mer enn Mignolet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]