Føler på forventningspresset

Jürgen Klopp mener at Manchester-klubbenes gode start på sesongen har lagt ekstra press på Liverpool.

22. sep 2017 kl 00.06 Einar Kvande

Anfield-klubben ligger fem poeng bak City og United foran lørdagens kamp mot Leicester.

– Det er store forventninger over alt, men her er forventningspresset ekstra stort, uttaler Klopp til Liverpool Echo.

– Det er vanskelig å ikke ligge på førsteplass her, selv om klubben ikke har vunnet ligaen de siste 25 årene.

– Det er ekstra vanskelig nå som Manchester-lagene gjør det så bra. Det gjør livet enda mer vanskelig. Men dette kan jeg ikke forandre.

– Det jeg kan gjøre er å roe folk ned og få de til å gjøre de riktige tingene igjen. Det er kun når jeg møter dere i media at jeg føler presset på kroppen. Når jeg møter dere forstår jeg at noe tydeligvis er veldig galt.

– Publikum forventer at vi skal vinne fotballkamper, og vi kunne ha vunnet dem alle, men gjorde ikke det. Det er to beskjeder her: Vi gjorde det ikke, men vi kunne ha gjort det. Det at vi kunne ha gjort det betyr at vi er veldig nær, og vi var veldige gode.

– Ingen grunn til panikk

Klopp synes enkelte overdriver når de beskriver Liverpools svake resultater de siste ukene.

– Det er ingen grunn til at jeg skal få panikk. Dette er fotball. Vi har åtte poeng. I fire kamper var vi det klart beste laget, men fikk ikke resultatene. Vi kan selvsagt få panikk over at resultatene ikke har gått vår vei, men det er ingen som liker å møte oss.

Klopp mener også at supporterne på tribunene kan vise litt mer tålmodighet.

– Problemet oppstår under kampene når vi forsøker å bygge opp angrep, og alle ønsker at vi skal skape noe hele tiden. Vi spiller bakover, og vi hører misnøyen fra tribunene.

– Vi må prestere. Dersom vi spilte fotball for tomme tribuner ville vi ikke ha noen forventninger fra utsiden, men vi ville heller ikke tjent penger på det. Så dette er en del av avtalen.

– Jeg har ikke noe problem med dette. Det eneste problemet er at jeg ikke klarer å gjøre alt dere vil. Min eneste utfordring er å forberede laget. Jeg tenker bare på publikum når jeg snakker med dere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]