Klopp med pressekonferanse:Coutinho er ikke i troppen mot City

Philippe Coutinho skal trene i helgen for å komme i toppform igjen. Simon Mignolet vil være tilbake mot Manchester City.

8. sep 2017 kl 13.34 Einar Kvande

Om Philippe Coutinho

– Vi hadde en god samtale. Han var i godt humør, og han gjennomførte treningen enda bedre. Jeg har imidlertid bestemt meg for å utelate ham fra troppen mot City, slik at han kan få 4-5 ekstra dager til å trene skikkelig. Han var enig i dette. Han kunne trolig bare ha spilt 15-20 minutter. Det har ikke vært noen enkel tid, men slik er transfervinduet. Det er bare da spillere kan flytte på seg. Ting som dette skjer, og vi håndterte det veldig bra. Det var ingenting det ikke var mulig å tilgi fra min side. Det er ingen hemmeligheter rundt det som skjedde. Det som ble skrevet i avisene var 100% riktig. Det er ingen problemer som helst. Jeg er komfortabel med situasjonen. Han elsker å spille fotball og han elsker denne klubben. Men vi må få ham i skikkelig form igjen.

Om Alex Oxlade-Chamberlain

– Han passer veldig bra inn i troppen og i ulike lagoppstillinger vi kan ha. I systemet vi spiller for øyeblikket kan han spille i fire posisjoner. Vi ønsker å ha ham på banen så ofte som mulig. Han er en veldig god fotballspiller. Han er god på små flater, og god på store flater. Han er en vidunderlig spiller, men vi spiller annerledes enn Arsenal. Han må bli vant til det. Det gir ingen mening å kaste ham til ulvene om du ikke behøver å gjøre det. Vi må gi ham tid.

Om Manchester City

– Det er ikke enkelt å forberede seg til kampen mot City, for de har benyttet flere ulike formasjoner. Dersom du viser svakheter i en kamp som dette, vil motstanderen utnytte dem, det er sikkert. City er trolig en av de mest intense kampene. Du må bare håpe at de ikke scorer. De har samme problem som oss. De har bare en ordentlig treningsøkt til å forberede seg på kampen. Det blir en veldig interessant kamp. Jeg liker å forberede meg godt, og jeg ville ha likt det enda bedre om vi hadde to-tre økter til foran kampen. Begge lag er sterke på kontringer.

Om sin egen tropp

– Jeg kan ikke holde alle spillerne fornøyde til enhver tid. Vi hadde et møte om dette i går. Dersom noen mister selvtilliten av det, er det ikke noe jeg kan gjøre noe med. Jeg så til venstre og jeg så til høyre, og det var kvalitet over alt. Det er viktig at vi har valgmuligheter. Jeg må alltid da avgjørelser foran hver eneste kamp. Spillerne reagerer veldig fint på situasjoner som dette. Vi har gjort noen endringer i de kampene vi har spilt, og det har fungert veldig bra. Det er situasjonen. Vi må prestere hele tiden. Vi må være klare hele tiden. Det betyr at vi må rotere om vi kan. Vi må minimere risikoen for skader. Ingen skal behøve å spille 60 kamper i sesongen. Lagoppstillingene kan bli forandret fra kamp til kamp. Det vil ikke skje alltid, for rytme er viktig. Vi trenger alternativer, og nå har vi disse alternativene.

Om Ben Woodburn

– Jeg liker kallenavnet "Prinsen av Wales" - men jeg har kanskje brukt det for mye allerede. Han er vår spiller. Det er kanskje den beste nyheten her. Vi skal forsøke å beskytte ham. Han er veldig god, og en smart person. Han er klar til å spille på alle de ulike lagene vi har. Han vil spille når vi trenger ham, noe som er bra for utviklingen hans. Vi har hatt tett kontakt. Han spilte noen minutter for Wales. Vi må gi ham utdanning og trening. Jeg har minst 50% ansvar for utviklingen hans. Vi vet dette, og er klare til å leve med det. Det betyr ikke at han ikke kan starte i morgen. Selvsagt kan han det, og i noen kamper vil han gjøre det. Han spilte gode kamper under preseason, og de siste par ukene har han virkelig funnet formen igjen. Han spilte virkelig god fotball for Wales. Han har en veldig god fotballforståelse. Vi er glade for å ha ham, og ønsker å utvikle ham videre.

Om transfervinduet som stenger før ligastart neste sesong

– Jeg ville foretrukket at alle forbundene hadde kommet sammen og bestemt seg for dette. Det er en avgjørelse der fotballen vinner, for alle managere mener det samme.

Om Naby Keita

– Jeg har vært i kontakt med flere i Bundesliga, og har aldri fått så mange gratulasjoner som etter at vi signerte ham. Han er den store spilleren i den ligaen. Det er veldig gode nyheter. Jeg hadde dog foretrukket å ha ham her nå.

Om skadesituasjonen

– Det ser ganske bra ut. Vi har ingen nye skader.

Om Simon Mignolet

– Han vil selvsagt være tilbake i mål. Nå har han fått hvilt seg i tre kamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]