– Første gang jeg får med meg noe herfra

Jürgen Klopp vant på fjerde forsøk i Leicester.

23. sep 2017 kl 22.05 Arild Skjæveland

Etter at Jürgen Klopp tok over som manager, har Liverpool spilt fire ganger borte mot Leicester. Første gang ble det 2-0 tap, andre gang tapte laget 3-1, før det på tirsdag ble nytt 2-0 tap. I kveld snudde det.

– Dette er første gang jeg sitter her og har fått med meg noe fra Leicester. Vanligvis sitter jeg her og gratulerer Leicester - så dette føles veldig annerledes, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen ifølge Liverpoolfc.com.

– Vi viste at vi er i god form, men vi vet at det må gjenspeiles i resultatene. Etter disse to-tre siste kampene der vi ikke har fått gode resultater, ledet vi 2-0 og det så litt annerledes ut. Vi prøvde å kontrollere det litt for tidlig, og i feil områder på banen, men ingenting skjedde egentlig, og det ble en mer åpen kamp.

– Alle vet at det ikke skulle vært frispark til Jamie Vardy før baklengsmålet vårt, men det var smart. En spiss må gjøre det, men det er ikke frispark. Så skulle Simon hatt frispark når vi slapp inn.

Følte seg snytt for straffe

Klopp hadde håpet å kunne kontrollere kampen i den andre omgangen, men det var vanskelig.

– Det var ti minutter som ble litt ville. Vi skulle gjerne ha kontrollert det, men det ble litt hektisk. Vi fikk tilbake kontrollen da vi scoret de tredje målet - men da vi slapp inn til 3-2 skulle vi ha vunnet duellen før innlegget. Vi klarte det ikke, innlegget kom, og de scoret.

– Simon reddet straffesparket - jeg vet ikke om det var straffe, men det var kanskje det. Han var borti ballen, men om det er nok vet jeg ikke.

Mignolet har nå reddet fem av de åtte siste straffesparkene imot.

– Det er en situasjon han liker, så det gir oss selvtillit. Det er ikke så kult når de blir gitt, men det er ikke slik at vi føler det allerede er gjort. Vi har fremdeles håp. Han gjorde det igjen, og det er bra.

Dejan Lovren fikk gult kort da for protester etter at han ble holdt inne i feltet og ville ha straffespark.

– Dejan Lovren-situasjonen er 100 prosent straffe.

Fornøyd med Coutinho

Philippe Coutinho var Liverpools beste spiller både på tirsdag da han spilte 45 minutter, og i kveld.

– Jeg er ikke blind. Han var god, og det er bra for oss. Vi tenker at vi gjorde det rette da vi ga han 45 minutter på tirsdag slik at han kunne få litt mer rytme, men det var ikke så intenst. Det var ikke bra for kampen i midtuka at vi tok han av.

– I dag var det perfekt, og han kan være fornøyd med kampen han spilte. Jeg er veldig fornøyd.

– Jeg trodde han kunne spille 90 minutter i forrige hjemmekamp, men så fikk han krampe etter rundt 80 minutter. I dag sendte Leicester inn Demarai Gray, og de spilte med veldig brede vinger. Da er det viktig at våre kantspillere har mye energi. Vi kunne gjøre endringer, og jeg er veldig fornøyd med Milner, Sturridge og Oxlade-Chamberlains innhopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]