– For stor tro på spillerne eller stahet?

Jan Mølby mener Klopp fortsatt ikke har tatt tak i et par av problemene han arvet fra Brendan Rodgers.

15. sep 2017 kl 09.40 Arve Vassbotten

Jan Mølby skriver i sin ukentlige spalte i Liverpool Echo at han har vanskelig med å forstå at laget ikke ble forsterket med en ny midtstopper i sommer, når det så tydelig var det som var førsteprioriteten fra klubben fra starten av sommeren.

«Var van Dijk virkelig den eneste forsvarsspilleren som ville forbedret dette laget?»

«Jeg nekter å tro at det var tilfellet. Selvsagt var det noen som ikke var til salgs, men en del av speidingen er å finne tilgjengelige spillere», skriver dansken videre, og synes for eksempel det er rart at Liverpool ikke viste interesse for Davinson Sanchez, som gikk fra Ajax til Tottenham.

Smertefullt

Etter en uke med 5-0-tap for Manchester City og 2-2 mot Sevilla, etter to unødvendige baklengsmål, er de defensive problemene til klubben igjen kommet i søkelyset.

«For en uke siden tenkte vi at vi kanskje ville være i stand til å overleve våre defensive problemer fordi vi var så gode offensivt. Men jeg tror at som Liverpool fans visst vi at på et tidspunkt ville det komme tilbake å bite oss, og det er det som nå har skjedd. Det var et smertefullt tap mot Manchester City, og så kastet vi bort to poeng mot Sevilla i Champions League.»

Mølby mener Klopp fortsatt ikke har tatt tak i et par av problemene han arvet fra Brendan Rodgers.

«Kanskje har han for stor tro på disse spillerne. Kanskje har klubben feilet med å identifisere den type spillere som kunne forbedret oss. Alternativet er at Klopp bare er sta», skriver han.

Frustrerte feil

Han mener målene heller ikke skyldtes at for mange var i angrep. Det første målet ville uansett blitt hindret om ikke Dejan Lovren bommet på ballen.

«Det var en grunnleggende feil. Han er ikke den første, og vil ikke være den siste, men det har vært for mange av dem på Anfield og det er derfor fans blir frustrerte», mener han.

I likhet med det Liverpool supporterklubbs redaktør Torbjørn Flatin påpekte i sin kommentar torsdag, er også Mølby skeptisk til bytte av keeper.

«Vi forsvarer oss ikke spesielt bra, og jeg tror ikke det å endre de fire bak og keeperen hjelper. Jeg synes ikke man trenger å love andre- og tredjemålvakten kamper. Man bør spille med sin nummer 1, og for tiden er det Simon Mignolet i Liverpool. Karius har sine øyne på den plassen, men har en jobb å gjøre», mener Mølby.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]