– Fortsetter jakten på Van Dijk i fremtiden

Southampton nektet å selge forsvarskjempen i sommer, men Liverpool har ikke gitt opp.

1. sep 2017 kl 02.15 Marius Rabben

Virgil van Dijk var Jürgen Klopps førstevalg av forsvarsspillere i sommerens overgangsvindu, men selv om nederlenderen la inn en transfersøknad og ba om å få dra til Anfield, holdt Southampton ham igjen.

Kunne blitt den dyreste forsvarsspilleren

Etter at 26-åringen i juli yret ønske om å forlate klubben, har han måttet trene alene. Liverpool skal ha vært villig til å punge ut omkring 70 millioner pund – og gjøre Van Dijk til verdens dyreste forsvarer – for å løse ham fra kontrakten som strekker seg til 2022, uten at sørkystklubben har endret mening.

Nå er overgangsvinduet stengt frem til januar, men Klopp og Liverpool kommer til å forsøke seg igjen i fremtiden, skriver Paul Joyce i The Times.

De røde la ikke inn noen bud på spilleren etter at Southampton tidligere i sommer rapporterte Liverpool FC inn til Premier League for å ha kontakten Van Dijk uten tillatelse.

Liverpool responderte med en bemerkelsesverdig beklagelse via klubbens nettsider, og trakk samtidig interessen offisielt. Men journalister tett på klubben har hele tiden vært klare på at dersom Southampton likevel hadde åpnet for salg, ville Liverpool slått til.

Så gjenstår det å se om det kommer røde bud i vinduet om fire måneder eller neste sommer.

Van Dijk har for øvrig ikke spilt en kamp siden han skadet ankelen i januar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]