Dette skriver avisene:Frustrerende aften i Moskva

Liverpool står fortsatt uten seier i årets Champions League.

27. sep 2017 kl 08.42 Einar Kvande

James Pearce i Liverpool Echo skriver at det ikke er noen grunn til panikk ennå, men 1-1 mot Spartak Moskva var en ny kamp der Liverpool var det beste laget og burde ha vunnet.

– Dypt inne i overtiden klasket Jürgen Klopp seg selv i hodet i ren frustrasjon, før han kastet en vannflaske i bakken. Akkurat som mot Sevilla for to uker siden klarte ikke Liverpool å omsette dominans i seier, slår Echo-journalisten fast.

Jubelscenene blant russerne på Otkrytiye Arena fortalte sin egen historie. Spartak Moskva hadde sluppet med skrekken.

– De svekkede russiske mesterne var helt ordinære gjennom hele kampen, men Liverpools manglende evne til å avgjøre kamper kostet dem dyrt, skriver Pearce.

Klopps lag hadde ballen 60% av tiden og 17 avslutninger på mål, mot Spartaks tre.

– Etter at Sevilla utklasset Maribor 3-0 ligger nå de røde to poeng bak toppen i gruppe E. Det er ingen grunn til panikk, men det har ikke vært den returen til Europas elite som Kopites hadde håpet på, konstaterer Pearce.

Liverpool venter fortsatt på sin første Champions League-triumf siden 2009, og har nå bare vunnet tre av sine siste 14 gruppespillkamper.

Svakt keeperspill og misbrukte sjanser

Oliver Kay i The Times slår i likhet med Pearce fast at Liverpool nok en gang ikke klarte å få uttelling for sin dominans.

– Dette var et manuskript vi kjenner så alt for godt, som handlet om misbrukte sjanser i en ende og svakt forsvarsspill i den andre. Som en konsekvens av dette mistet Liverpool to nye poeng.

– Stemningen på Otkrytiye Arena var fiendtlig, men Liverpool tok tak i kampen og angrep slik Jürgen Klopp forlanger de første 45 minuttene.

– Nok en gang fikk vi se svakt keeperspill av en Liverpool-keeper. Denne gangen var det Loris Karius som ikke klarte å overbevise, og som slapp inn det første skuddet som kom mot ham alt for lett.

– Nok en gang skapte angriperne sjanser i bøtter og spann, men sett bort fra Philippe Coutinhos fine utligningsmål, ble de misbrukt.

Beundret, men ikke fryktet

Telegraph konstaterer at dette var en ny kveld i Europa som lovet mer enn det Liverpool klarte å holde.

– Det er nærmest uforståelig at Liverpool ikke klarte å vinne denne kampen, skriver Chris Bascombe.

– Dette kan fortsatt vise seg å bli et viktig poeng, men dersom det å spille bra og ikke vinne er en kunstform, så mestrer i alle fall Liverpool denne kunstformen.

– Liverpool skapte masse sjanser, men måtte nok en gang betale dyrt for en blemme i de bakre rekker. Dette er blitt en vane. Det er så mye å være opprømt over når Liverpool spiller på denne måten, men uten noe sluttprodukt vil de bare bli beundret, ikke fryktet.

– Klopp stilte med all den ammunisjonen han hadde til rådighet, men kunne bare slå oppgitt ut med armene over mulighetene som ble sløst bort.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]